четвер, 17 березня 2011 17:54

Миколу Цихаря винесли з палаючого будинку сусіди

15 березня близько 14.30 на вул. Колгоспній у Вінниці горіли два будинки і гараж. Першим зайнявся дім №34.

— Прямо як свічечка запалена серед інших будов! Було видно, як горить за кілометри. Я по Центральному мосту їхала, то аж туди було видно. Вогонь стовпчиком, диму — тьма. Пожарки їдуть, виють сирени, — розповідає телефоном вінничанка 34-річна Світлана Ткачук.

До приїзду рятувальників із палаючого будинку сусіди встигли винести 73-річного Миколу Цихаря. Чоловік не має ніг.

— Як горить сусідський дом, побачила через вікно. Вогонь перекинувся на ще один, і  на сусідній гараж. Злякалася, що і ми можемо загорітися. Вибігла на вулицю, схопила шланг із водою. Так і простояла, доки пожарники хоть трохи загасили, — розповідає жителька вулиці 50-річна Олена Воронова.

Вогонь вітром перекинуло на інші будівлі. Відстань між ними — 3 м. Дах сусіднього дому швидко спалахнув, бо був оббитий пластмасовим матеріалом під черепицю. Пожежу ліквідували о 17.00. Гасили 10 пожежних машин. Працювали 50 рятувальників.

— Пожежних гідрантів поблизу не було. Вони розміщені на сусідній вулиці Данила Нечая. Доки одні машини тушили, інші їздили воду набирати, — каже Вадим Климчук, начальник відділу оперативного реагування МНС Вінниччини.

У будинку, який зайнявся першим, жили три родини. Причину пожежі ще  встановлюють.

— Погорільцям запропонували переночувати в готелі. Вони відмовилися, поїхали до родичів. Дідусь-інвалід попросив, щоб його в лікарню оформили, бо сильний стрес пережив, — каже голова квартального комітету Наталія Панчук.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Цихаря винесли з палаючого будинку сусіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі