вівторок, 05 січня 2010 19:53

Михайло Поплавський розказав анекдот про кропиву

За півгодини до початку концерту співаючого ректора Михайла Поплавського в курортному містечку Хмільнику на Вінниччині усі 600 місць у районному Будинку культури були зайняті.

— У Хмільнику я вперше, — звертається Поплавський до переповненої зали. — Давно хотів приїхати: то одне попарити, то друге відмочити. Кажуть мужчини — помагає. Хоча декому — як мертвому припарка. Але в мене все в порядку.

Відкриває концерт піснею "Юний орел". Перед піснею "Кропива" каже, що відповість на всі запитання присутніх і розповідає анекдот про кропиву.

— Це підводка до пісні. Доручила жінка чоловікові з сином повести в сусіднє село корову до бугая. Привели, заплатили хазяїну 100 гривень. А той обвів бугая кругом корови і завів у хлів. Чоловік із сином: за шо ж ми гроші віддали? Нічого ж не було? А хазяїн: "Давайте ше 100 рублів! І жмут кропиви нарвіть!". Нікуди діватися — зробили, як той казав. А він вивів бугая з хліва, та як дасть йому тою кропивою по яйцях. Ну, все тут і відбулося. Але ідуть батько з сином додому. "Сину, ти все бачив? — Бачив. — Можеш мамі все розказати, але про кропиву — ні слова!".

Зала вибухає реготом. Співаку передають записки. Поплавський по черзі зачитує їх. Люди просять допомогти автобусом для підвозу дітей до школи, цікавляться, чи підтримує Ющенка голова Хмільницької райдержадміністрації Лановий, просять заспівати пісню про матір.

— Із керівником вашого району я ще не зустрічався, — каже співак. — Це вперше мене не зустріли. Може, після концерту хоч 50 грам наллє. А про маму заспіваю. У мене останніх шість-сім років кожна субота — дорога до мами. Їй зараз 85. Гайворон тут недалеко від вас, так що ми земляки.

За 2 год. концерту Михайло Поплавський перевдягався п"ять разів. На згадку про свій візит дарує районній бібліотеці сім томів своїх спогадів і книгу "Українська кухня".

Зараз ви читаєте новину «Михайло Поплавський розказав анекдот про кропиву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі