четвер, 03 січня 2008 18:55

Михайло Мельник помер від укусу скаженої лисиці

41-річний Михайло Мельник із села Слобода-Шаргородська Шаргородського району Вінницької області 26 грудня помер від сказу.

— 26 листопада він побачив у курнику лисицю, хотів її вигнати палицею, — розповідає сільський голова 56-річний Анатолій Кісілевич. — Тварина стала на нього кидатися, Міша вхопив лисицю за шию і почав душити. Вона поцарапала йому ліву руку і вкусила за мізинець.

Чоловік не звернувся до лікарні.

Сусід побачив, що рана на руці в чоловіка припухла і почервоніла, і завіз його машиною в Шаргородську райлікарню.

Там Михайлові продезінфікували рану та вкололи імоглобулінну сироватку.

Голову лисиці відвезли на обстеження і виявили сказ. Труп спалили. 10 грудня чоловіка виписали з лікарні. Він дав розписку, що приходитиме на планові щеплення й не буде пити. Медики зауважують: під час лікування і ще рік потому не можна вживати алкоголю.

— 22 грудня Михайло Мельник звернувся до лікарні зі скаргою на високу температуру та біль у лівій руці, — розповідає заступник головного лікаря обласної санепідстанції Сергій Дабіжа, 64 роки. — У нього діагностували сказ, і за кілька днів чоловік помер.

Михайло Мельник був електриком, останні два роки не працював. У нього залишилося троє дітей. 40-річна дружина Антоніна Степанівна працює в райлікарні санітаркою.

Торік зафіксували сім випадків сказу в Україні, два з них у Вінницькій області.

— У селищі Вапнярка Томашпільського району чоловіка покусала собака. Помер через шість місяців, — розповідає начальник епідвідділу обласної санепідстанції 40-річний Степан Томин. — До лікарні не звертався. Люди бояться, що треба отримувати сорок уколів у живіт. Та вводять лише шість ін"єкцій сироватки протягом трьох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Мельник помер від укусу скаженої лисиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі