четвер, 31 липня 2008 18:59

Михайло Кривошея переміг на олімпіаді в Парижі

8-річний Михайло Кривошея, учень вінницької школи N34, привіз бронзову нагороду з міжнародної математичної олімпіади. Вона тривала з 20 по 25 липня в Парижі. У змаганні брали участь школярі з 12 країн, зокрема з Франції, Бельгії, Німеччини, Туніса.

— Міша їздить на міжнародні змагання з п"яти років, — каже мати хлопчика Тетяна Кривошея. — Він ще в рік любив усе рахувати, додавав, віднімав. Може, це йому передалося від батька.

Тато хлопчика Ігор Кривошея — викладач математики в школі N34. Він готував до цих  змагань і 16-річних близнюків Леоніда та Миколу Тузенків із Бершадщини. Нині хлопці навчаються в математичному ліцеї при стличному університеті ім. Т. Шевченка.

— Довелося змагатися з шестикласниками, — розповідає Михайло. — Та завдання були не складні, й я з усіма справився.

На поїздку до Франції Кривошеї витратили 8 тис. грн. Жили за містом у готелі в районі Онтоні.

— Там комнати класні, — ділиться враженнями хлопчик. — М"які ліжка, є ванна, душ, кухня. Там був ще сир з плєсєнню, та я його не їв.

Із французами Михайло не спілкувався, бо не знає мови.

— Вони постійно сміялися, багато жестикулювали, ми не так говоримо, — веде далі. — Бачили замок Нотр-Дам де Парі, Лувр, Стару та Нову Тріумфальну арки. Нас батько водив, він 12-й раз у Парижі.

У школі Михайло пройшов усю програму з математики і навчається за індивідуальним графіком.

— Я багатьох готував до олімпіад. Кілька років тому побачив, що малий цим цікавиться, — розповідає Ігор. — Став і йому пояснювати. Він швидко вловлює цифри. Думаю, стане відомим математиком. Бронза серед підготовлених шестикласників — хороший результат.

Михайло в майбутньому збирається вступити до Київського університету ім. Т. Шевченка на математичний факультет.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Кривошея переміг на олімпіаді в Парижі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі