четвер, 24 липня 2008 18:14

Михайло Книш бігтиме 400 метрів

Вінничанин Михайло Книш, 24 роки, виступатиме в бігу на 400 метрів.

— Це моя друга Олімпіада, — каже Михайло. — На першій ми посіли 11 командне місце в естафеті. Естафета емоціональний, колективний вид змагань. На цей раз виступатиму сам. У бігу на 400 метрів я — чемпіон України. Найкращий результат — 45,87 секунд. Для мене пристойним результатом стане місце в першій тридцятці спортсменів.

Михайло тренувався на стадіоні Центрального парку ім. Горького у Вінниці. У Пекін від"їде напередодні відкриття Олімпіади.

— Люблю грати в комп"ютерні ігри, слухати музику, — розповідає Михайло про себе. — Зустрічаюся з дівчиною Вікторією, їй 22 роки. Спочатку вона дуже ревнувала мене до спорту. Зараз же підтримує в усьому. Буде спостерігати за виступом по телевізору.


Ганна Письменська була другою у світі серед юніорів


Майстер спорту зі стрибків у воду Ганна Письменська, 17 років, починала спортивну кар"єру у Вінниці в 7-річному віці.

— Вона дуже швидка, має вибухову силу, — каже її перший тренер вінничанка Діана Кульбері, 46 років. — І, незважаючи на юний вік, має гарний досвід виступів. Минулого року серед юніорів вона була першою в Європі та другою у світі.

Три роки тому спортсменка переїхала жити в Луганськ. Там кращі умови для занять, і працює головний тренер збірної України Тамара Токмачова. Але батьки Ганни залишились у Вінниці. Спортсменку вважають представницею Вінниччини. Рішення відправити її на Олімпіаду в Пекін ухвалив Національний олімпійський комітет на чолі з Сергієм Бубкою.


Андрій Ковенко хоче потрапити в десятку найсильніших


Прикордонник Могилів-Подільської застави майстер спорту міжнародного класу зі спортивної ходьби 35-річний Андрій Ковенко торік двічі виконував олімпійський норматив. Але право на участь у іграх остаточно здобув тільки в травні на Кубку світу в російському місті Чебоксари.

— Там було 119 спортсменів із 65 країн світу, — розповідає Андрій. — Я не боровся за медалі. Намагався потрапити в першу тридцятку, яка б гарантувала мені участь у іграх.

Другий місяць Андрій готується до Олімпіади в складі збірної України.

— У Пекіні я хочу потрапити в десятку найсильніших, — каже.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Книш бігтиме 400 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі