середа, 30 липня 2008 18:52

Михайла Гангана визнали біженцем

22-річний громадянин Росії Михайло Ганган отримав офіційний статус біженця в Україні. Документи з Державного комітету з питань національностей і релігій України Ганган отримав 21 липня. Протягом року Ганган живе у Вінниці.

На батьківщині його звинуватили в участі в антипутінських акціях. Засудили до трьох років позбавлення волі умовно. Незважаючи на підписку про невиїзд, Ганган залишив Росію. За це потрапив у міжнародний розшук.

Працівники вінницького управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали хлопця 31 грудня 2007 року на залізничному вокзалі. Після 11 діб утримання відпустили. Вінницькі правоохоронці не могли видати Гангана колегам із Росії — він просив політичного притулку в Україні.

Нині росіянин у Вінниці винаймає житло. На життя заробляє підробітками. Пише для російських сайтів.

— Михайло Ганган житиме в Україні, поки не зміниться ситуація в Росії, — каже його правозахисник Дмитро Гройсман, 36 років. — Доки не припиняться політичні переслідування Націонал-більшовицької партії. Через три роки він зможе отримати українське громадянство.

Дмитро Гройсман наполягає на необхідності виплати компенсації за шкоду, завдану Гангану правоохоронцями.

Зараз ви читаєте новину «Михайла Гангана визнали біженцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі