Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 18:21

Металевому даїшнику водії показують документи

Автор: фото: Станіслав РУДЕНКО
  Даїшник дядя Вася зберігається на складі Вінницької дорожньо-експлуатаційної дільниці. Інженер 26-річний Олександр Шиманський говорить, що восені мають закупити кілька нових залізних інспекторів
Даїшник дядя Вася зберігається на складі Вінницької дорожньо-експлуатаційної дільниці. Інженер 26-річний Олександр Шиманський говорить, що восені мають закупити кілька нових залізних інспекторів

На початку літа на Хмельницькому шосе при в"їзді до Вінниці поставили вирізану з листа металу фігуру даїшника. Колеги-інспектори називають його Васею.

— Коли біля нього проїжджав, то думав, що то живий даїшник, — ділиться  враженнями 46-річний вінничанин Олександр Ковальчук. — У Хмельницькій області я бачив таке саме опудало, але не сподівався його зустріти тут.

Вася тримає жезл догори, що означає "Увага!".

— Його ставлять на аварійно-небезпечних ділянках доріг, перед дорожніми роботами, щоб водії зменшували швидкість, — розповідає інспектор дорожньо-патрульної служби, старший прапорщик Віталій Семеняк, 38 років. — Я на власні очі бачив, як один чоловік вийшов із автомобіля й показував йому документи.

Із початком ремонту дороги Васю перевезли на склад подвір"я Вінницького облавтодору. За ним доглядають, як за дорожнім знаком — протираючи ганчіркою.

— Нещодавно дядя Вася на посту отримав невелике поранення, — каже майстер філії Вінницької дорожньо-експлуатаційної дільниці Микола Маліновський, 26 років. — На швидкості фура збила фігуру. Вона впала на землю і здерлася плівка з правої руки.

Працівники дорожнього управління кажуть, що на вінницьких дорогах стало небезпечно залишати Васю без нагляду. Водії намагаються вкрасти його.

На початку червня облавтодор закупив для Вінниці, Калинівки і Немирова трьох таких інспекторів. За кожного з них виклали по 1 тис. грн.

— Цікаво, що з якої сторони на Васю не поглянеш, він завжди дивиться тобі у вічі, як Мона Ліза, — сміється Семеняк.

По Україні таких металевих інспекторів багато. Кажуть, деякі водії до них звикли.

Зараз ви читаєте новину «Металевому даїшнику водії показують документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути