понеділок, 26 травня 2008 19:17

Мешканці "хрущовки" зробили дах із плівки

Жителі п"ятого поверху чотирьох під"їздів "хрущовки" на Хмельницькому шосе, 89 у Вінниці тримають напоготові миски та відра.

27-річна Юлія Марчук показує стелю у своєму помешканні. На ній від дверей до люстри — жовті плями. Посеред кімнати на стільці стоїть дитяча ванночка.

— Ми її не забираємо, — розповідає жінка. — Коли йшов дощ, то миски, відра — все підставляли. З люстри лило, як із крана, — показує рукою. — А в нашій кімнаті текло прямо на ліжко. Ми з чоловіком поставили між нами миску й так спали. Через кожні два часа виливали воду.

Сусіди Марчуків жили без світла. Дощ намочив електрокабель, боялися, щоб не було замикання. Мешканці будинку викликали працівників ЖЕКу. Ті склали акти й подали до фірми "Ефа-сервіс", яка виконує будівельні роботи на даху цієї будівлі.

Юлія каже, що з фірми отримала відповідь: "Факти протікання даху були ще до початку виконання нами робіт. Тому ваші твердження, що з вини нашого підприємства сталися затоплення, є безпідставними та необґрунтованими".

— Тому відмовляються відшкодовувати нам збитки, — скаржиться жінка. — У нас ніколи ніде не текло. Три роки тому купили квартиру, зробили ремонт. А як вони почали робити, при кожному дощі в нас потоп.

Директор "Ефа-сервісу" Олег Березовський послався на брак часу й відмовив у коментарях.

Начальник міського управління житлового господарства 53-річний Микола Костюк говорить, що фірма має відшкодувати збитки мешканцям будинку.

— Будівельники не розрахували з погодою, — каже Костюк. — При виконанні робіт порушили примикання даху до димовентиляційних каналів. Коли пішли дощі, виникло затікання. Документи на відшкодування збитків ми подали тій фірмі, яка виконує реконструкцію даху.

Нині мешканці 12 квартир "хрущовки" по стелі натягнули поліетиленову плівку. Її надала фірма "Ефа-сервіс". До суду не збираються подавати. Кажуть, краще витратять гроші на ремонт квартир.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці "хрущовки" зробили дах із плівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі