четвер, 11 листопада 2010 19:12

Мер Немирова півдня не міг зайти в свій кабінет

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Олександр Качур в кабінеті юриста Немирівської міської ради Євгенії Подзігун показує посвідчення мера
Олександр Качур в кабінеті юриста Немирівської міської ради Євгенії Подзігун показує посвідчення мера

9 листопада отримав посвідчення новий мер Немирова 24-річний Олександр Качур. Він висувався від "Нашої України". На сесії його представляв голова міської територіальної виборчої комісії Олександр Соболєв.

— Збирався сьогодні на роботу з шостої ранку, — розповідає Олександр. — Переживав, як мене сприймуть депутати, що казатиму. Маю запропонувати кандидатуру секретаря і заступників, скласти план сесії.

Мер приїжджає на роботу власним автомобілем "Тойота Прада". На сесію в помічники собі запросив юриста міської ради Євгенію Подзігун. Вона підказує, що і як говорити. Олександр під час зібрання помітно хвилюється, часто п'є воду.

У немирівській міськраді — 34 депутати. Найдовше обговорюють її склад.

— Навіщо меру два заступника? — обурюються. — Не потрібен організатор свят і людина по зв'язках із громадськістю.

Мер не погоджується, просить проголосувати за той склад, який він запропонував. Депутати кричать, сперечаються. Потім домовляються вийти на перерву.

— Ну, хочеш, я тобі сотню дам, тільки проголосуй, щоб штат не скорочували, — дістає гаманець один із депутатів у коридорі. — Хай би взяли ще кількох людей, більшість вакансій на сьогоднішній день вільні.

Знову повертаються в залу. Перемовляються і жестикулюють — хто кому що обіцяв. Голосують, піднімаючи руки. Міському голові залишають лише одного заступника, знімають організатора свят.

Навіщо меру два заступника? Не потрібен організатор свят і людина по зв'язках із громадськістю

Зарплату мера приймають одноголосно. Офіційно йому платитимуть 3495,5 гривні: 2017 грн офіційної зарплати, 90 — набавка за ранг, 50% премії від зарплати, 20% премії від середньої річної зарплати по Україні.

Заступником мера обирають бізнесмена Миколу Торохтія. Він очолював виборчий штаб "Батьківщини". Має агентство з продажу нерухомості. Обіцяє передати бізнес дружині. Приїхав на сесію на "мерседесі".

Після зібрання Олександр Качур іде до свого кабінету. Але двері опечатані. Попереднього мера Віктора Качура, батька Олександра, арештували за підозрою в хабарництві. Він досі в СІЗО.

— Слідчий сказав, що не відчинить кабінет, — каже Олександр.

Другу половину робочого дня Качур вирішує питання з робочим приміщенням. Їде в обласну прокуратуру. Близько 17.00 таки отримує дозвіл зайти в кабінет.

— Там усе припало пилюкою, багато павутиння, — розповідає телефоном. — Наступний свій робочий день присвячу прибиранню. Людей почну приймати вже з наступного тижня.

10 листопада новообраний мер познайомився з персоналом. З особистих речей на роботу приніс записник. Згодом візьме ще фотографію дружини і доньки.

Зараз ви читаєте новину «Мер Немирова півдня не міг зайти в свій кабінет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі