пʼятниця, 09 листопада 2007 07:15

Марія Потуліч мала дві вищі освіти

2 листопада в селі Станіславчик Жмеринського району вчаділа 87-річна пенсіонерка Марія Потуліч. Вона хотіла приготувати чай. Автоматика в електрочайнику не спрацювала. Коли він закипів, не вимкнувся. Сталося коротке замикання, і пластмаса почала плавитися. Бабуся в цей час спала.

— Вона до останнього працювала в школі вчителькою німецької мови в селі Сьомаки, — розповідає секретар сільради Станіславчика 50-річна Євгенія Штопко. — Мала дві освіти. Могла викладати румунську та німецьку. Понад 10 років тому вийшла на пенсію і переїхала до Станіславчика. Це велике село, тут більше магазинів, краще добиратися до Жмеринки.

Жінка жила сама. На прохання 57-річного сина Василя Романюка, який працює начальником трамвайного депо в Києві, її доглядала сусідка. Часто навідуватися до матері синові не дозволяла робота. Донька-пенсіонерка Марії Потуліч живе в Уссурійському краї Росії. На похорони приїхати не встигла.

— Для неї всі малі діти з вулиці були як рідні. Як пенсію получить, так їм цукерки купляє. Казала, що вона вже стара, а молоді радості хочеться, — каже Штопко. — Недобачала, діти їй часто гроші в магазині рахували.

Зараз ви читаєте новину «Марія Потуліч мала дві вищі освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі