четвер, 05 червня 2008 17:27

Майя Ліщенко стала майстром спорту зі штанги

 

Штангістка 26-річна Майя Ліщенко на чемпіонаті з важкої атлетики в Миколаєві виконала ривок плюс поштовх. Майя зайняла на змаганнях сьоме місце. Проте стала першою жінкою на Вінниччині, яка отримала звання майстра спорту.

Народилася Майя Ліщенко в Ладижині. Після школи навчалася у Вінницькому ПТУ-3. У Вінниці живе 10 років. Працює секретарем Замостянської райради.

— Коли вчилася в школі, займалася греблею та самбо. У спортзалі при училищі просто так, для себе, почала ходити в тренажерний зал, — каже Майя. — А потім познайомилася з майбутнім тренером Іваном Лозовським. Він запропонував мені професійно займатися штангою.

У Вінниці цим видом спорту займаються три жінки. Ще троє — в Тульчині.

— Мало жінок ідуть у цей спорт, — продовжує Ліщенко. — Бояться, що наростять собі м"язи. А щоб дійти до рівня майстра спорту, треба не менше п"яти років тренувань. Я на тижні тренуюся три рази двічі на день.

Майя навчається заочно на 4 курсі факультету "Фізичне виховання" у Вінницькому педуніверситеті. Думає незабаром створити сім"ю.

— Поки що у мене нікого немає, — говорить. — Якщо майбутній чоловік не буде проти, то я продовжуватиму тренуватися.

Зараз ви читаєте новину «Майя Ліщенко стала майстром спорту зі штанги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі