понеділок, 03 грудня 2007 19:08

Майбутнім водіям показують відео жахливих аварій

На Вінниччині перед врученням прав майбутнім водіям демонструють 15-хвилинний фільм про найжахливіші аварії в області за 2007 рік.

У приміщенні актової зали обласного ДАІ за столами сидять 32 випускники автошкіл міста. У кутках приміщення — чотири телевізори. На них показують відео оперативних зйомок.

— А ось ця аварія сталася у Вінниці в серпні, — коментує сюжет 37-річний начальник обласного ДАІ Микола Сіманчук. — Молодий хлопець три дні, як отримав права. На своєму "Ауді Сидані" врізався в "Ниву". У результаті троє її пасажирів загинули. Водій іномарки потрапив до лікарні.

Дівчата морщаться та закривають руками обличчя, коли показують кадр із людьми, затиснутими в "Ниві".

— Я й не думала, що нам такі страхи будуть показувати, — шепоче сусідці 29-річна Вікторія Сивак. — Кілька тижнів тому моїм друзям просто дали права і все. Ой, тільки б це не відбило бажання сідати за кермо.

Микола Сіманчук вручає права присутнім. 50% із них — жінки.

— Від прогресу нікуди не дінешся, — звертається він із усмішкою до присутніх. — Є жінки, які краще за чоловіків водять машини. Та часто однією рукою дівчина тримається за кермо, другою фарбується. Сподіваюся, усі зрозуміють, якою є небезпека, тому концентруватися слід лише на дорозі.

Із початку року на Вінниччині сталося понад тисячу аварій, де загинули 250 осіб.

— У третині всіх аварій за рік винні водії, які за кермом не більше двох років, — додає Сіманчук. — Думаю, такі фільми хоч якось вплинуть на свідомість людей. Показуватимуть їх в усіх районах області.

Зараз ви читаєте новину «Майбутнім водіям показують відео жахливих аварій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі