четвер, 29 травня 2008 20:38

Люду Геращенко п"яна викрадачка завезла в Миколаївську область

Автор: фото: Анна МОНАСТИРСЬКА
  Біля Тульчинського райвідділу міліції оперуповноважена у справах дітей Олеся Омелянчук повернула Наталі Геращенко доньку. Міліціонери купили дівчинці солодку воду і печиво
Біля Тульчинського райвідділу міліції оперуповноважена у справах дітей Олеся Омелянчук повернула Наталі Геращенко доньку. Міліціонери купили дівчинці солодку воду і печиво

21 травня в селі Левківці Тульчинського району зникла 6-річна Люда Геращенко. Її мати 27-річна Наталя вранці звернулася до міліції й пояснила, що скоріше за все її доньку викрала чоловікова сестра 22-річна Світлана Поніщенко. Фото жінки розіслали по всій Україні.

— Дочка зникла вночі, — розповідає Наталя, — ввечері ми з чоловіком Юрою і Свєтою сиділи за столом. Опівночі брат із сестрою почали сваритися.

З"ясування стосунків людей напідпитку вилилися у бійку, Наталя почала розбороняти родичів. Потім із чоловіком вийшла на вулицю. Коли повернулися серед ночі — дитини не було. Зникла і Світлана.

— Ми побачили, що в селі міліція їздить, — каже сільський голова Ніна Іващевич. — Навіть не знали, що дитина пропала. А коли через два дні знайшли, ми так втішилися, що ще й не питали де вона була.

Знайшли дівчинку 23 травня у селі Шпиків Тульчинського району. Світлана саме повернулася в це село із Миколаївської області, кинула дитину і втекла. На Миколаївщині живе старший брат Світлани та Юрія — Василь. Жінка з дитиною були в нього. Світлана не пояснила, навіщо вкрала дитину.

— Я не хотіла її красти, — розповідає в міліції жінка, — все вийшло якось само собою, у п"яному дурмані. Не хотіла, щоб Люда чула сварки батьків. Я її не ображала, годувала, навіть раз постірала її вєщі.

У Світлани двоє дітей. 4-річного Женю вона покинула на виховання чоловікові, а 12-місячна донька — в дитбудинку. Каже, що бачила їх перед Великоднем. Жінка ніде не працює, живе в Шпикові. Місцеві говорять, що вона хотіла взяти Люду, щоб жебракувати з нею.

Дівчинку обстежили в районній лікарні. За словами заступника головного лікаря Галини Петрунько, дитина активна, слідів насилля не виявлено.

— Юра привіз Наташу з дітьми з Житомирської області у квітні цього року, — розповідає Ніна Іващевич. — Жінка там продала хату, мали купити в нашому селі, але щось не домовилися із продавцями. Жили в Юркової матері. Ми подивилися документи на дітей. Виявили, що два роки тому в Наташі помер чоловік. Вона не оформила пенсію на дітей по втраті годувальника. Ми ще висварили її, бо ж гроші дітям потрібні.

Юрієві Поніщенку 27 років, одруженим не був. Працює газозварювальником у місцевого підприємця.

Зараз ви читаєте новину «Люду Геращенко п"яна викрадачка завезла в Миколаївську область». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі