четвер, 14 жовтня 2010 16:16

Людмила Манойлова опалює будинок каміном

56-річна Людмила Манойлова із села Жуківці Жмеринського району цьогоріч обігріватиме будинок каміном. Купила машину дров за 600 грн.

Раніше опалювала газом. Провела його два роки тому.

— Минулого року по 400 гривень на місяць уходило за опалення. Будинок у мене 70 "квадратів". А тепер газ ще подорожчав. Пенсії не вистачить, щоб стільки платити. Рішила одну кімнату на зиму закрити. А в іншій зробити камін. Я по спеціальності будівельник. Правда, кладку попросила зробити хлопців, з якими колись працювала в бригаді. Сама  шпаклювала камін вогнестійкою штукатуркою, ліпнину зробила, покрасила. Загалом пішло біля 200 вогнетривких цеглин. Коштують більше як тисяча гривень. Димохід можна робити з простої цегли. Ще купила два мішки вогнетривкої штукатурки.

Її подруга Фаїна Лошкевич каже, що каміном зацікавилися багато односельців. Просять Людмилу допомогти збудувати. Загалом у Жуківцях каміни зробили вже у п'яти будинках.

— Майже в кожному хазяйстві є руська банька та піч, — говорить Фаїна Іванівна. — Топити дровами для нас не в новину. А недавно так раділи, як тягнули в село газову трубу.

Жуківці відомі у Вінницькій області тим, що там живуть старовіри.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Манойлова опалює будинок каміном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі