четвер, 22 травня 2008 20:40

Людмила Кароєва померла від раку

 

19 травня від раку померла директор Вінницького обласного краєзнавчого музею 61-річна Людмила Кароєва. Вона пропрацювала в закладі 37 років. Прийшла 1971-го екскурсоводом, 1992-го стала директором.

— Людмила Ростиславівна до підлеглих ставилася, як до друзів, — каже вчений секретар музею Надія Майданюк. — Кілька років тому в мене виникли проблеми з житлом. Вона запросила пожити в неї. Сама на півроку переїхала з чоловіком Олександром на дачу в село Пирогів.

Працівники музею називали кабінет директора "кароєвським".

— Так буде і надалі. Навіть, коли там сидітиме інша людина, — продовжує Майданюк. — Начальниця нас сварила, якщо ми стукали у двері. Казала: "Ви що, чужі?".

Сім місяців тому Людмила Кароєва через загострення хвороби перестала виходити на роботу. Померла у власній двокімнатній квартирі, що в центрі міста.

Народилася Людмила Кароєва 1947 року в місті Жмеринка на Вінниччині. Закінчила факультет іноземних мов Вінницького державного педагогічного інституту. 1991-го — аспірантуру при Московському науково-дослідному інституті культури.

Від першого шлюбу жінка народила сина Андрія. Вдруге вийшла заміж за Олександра Філіна. Спільних дітей вони не мали.

У середині 1990-х подружжя збудувало з порожніх пляшок з-під шампанського дачний будинок у селі Пирогів. Пляшки зносили кілька років друзі та знайомі. Будівля має кімнату, кухню та баню. Цьогоріч хотіли добудувати другий поверх.

Поховали Людмилу Кароєву на міському кладовищі по Хмельницькому шосе. На поминальний обід у ресторані "Першотравневий" зібралося понад 200 людей.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Кароєва померла від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі