пʼятниця, 13 липня 2007 07:00

"Льодовий палац" збудують за 13 мільйонів доларів

"Вінничани стали краще заробляти, можуть витрачати гроші на розваги, а їх бракує, — каже викладач медуніверситету 24-річна Вікторія Васильченко. — Їздимо за враженнями у великі міста. Хотілося б розважальних центрів для дітей, як у Києві. При вході платиш 40 гривень, і дитина може кататися на атракціонах, скільки хоче".

У новому генплані Вінниці запланували шість комплексів із зонами для дозвілля. Нині в 300-тисячному обласному центрі немає ні гідропарку, ні аквапарку. Лише старі дитячі каруселі.

— Вінниця — досить велике місто, йому потрібні розваги, — погоджується міський голова Володимир Гройсман. — Для будівництва залучаємо інвестиційні кошти. Шести торговельно-розважальних центрів теж недостатньо. У середньому по одному на район.

Торік відкрили перший у Вінниці торговельно-розважальний комплекс "Магіцентр" на вул. Козицького, 51. Звели лише торговельні площі — 10 тис. кв. м. Розважальну частину планують здати на початку наступного року. У ній будуть два кінозали, вісім фастфудів та дитячий центр із гральними кімнатами та атракціонами.

— Це щось середнє між супермаркетом та великим торговельним центром, — ділиться враженнями 35-річний Володимир Бадак. — Ми з товаришем із Дніпропетровська пішли туди на каву. Відчуття, що потрапили в нудний магазин дорогих речей.

Один із найперспективніших розважальних центрів — триповерховий "Льодовий палац" — будуватимуть на вул. 600-річчя. Тут колись була фабрика "Вінничанка". З усіх новобудов "Льодовий" матиме найбільше розваг.

— На першому поверсі відкриють продуктовий магазин та ковзанку площею 100 квадратних метрів, — розповідає мер Вінниці Володимир Гройсман. — На другому розмістять бутики, на третьому — чотири кінозали та десять кафе-фастфудів. Спорудять майданчики із 20 доріжками для боулінгу та більярдний клуб. "Льоводий палац" вартістю 13 мільйонів доларів зведуть до початку 2009 року.

— Першим із шести запланованих мають здати величезний офісно-торговельний центр "Феріде-плаза" на вулиці Пирогова, — зазначає начальник управління архітектури міськради Сергій Царенко. — На першому поверсі буде супермаркет та кафе швидкого харчування, на другому — ресторан на 86 місць. Третій та четвертий поверхи — офісні приміщення, на двох останніх —  п"ятизірковий готель на 14 місць.

— В області два мільйони жителів. Кожен хоче приїхати до Вінниці і з комфортом щось купити, — говорить директор "Феріде-плаза" громадянин Туреччини 40-річний Гигла Хухуа. — Не один десяток торговельних центрів треба звести, щоб задовольнити попит покупців.

Вінницький підприємець Юрій Коробкін планує перебудувати кінотеатр "Мир" на вул. Келецькій на великий комплекс.


— Проект не готовий, — розповідає власник кінотеатру. — Планую зробити не два кінозали, а чотири, а також підземний паркінг для автомобілів.

На території колишнього ринку "Юність" у мікрорайоні Вишенька побудують триповерховий "Магі Гранд". Центральну частину зроблять круглою.

— Для чого потрібні великі торговельно-розважальні центри? Як на мене, краще зробити один величезний парк для розваг у центрі Вінниці, — нарікає 43-річний бізнесмен Віктор Горбачук.— А магазини окремо. Таке враження, що нема людям куди гроші витрачати. Відкрили "Магіцентр", але в ньому ні відпочити, ні купити щось — усе дуже дороге.

На території центрального ринку планують спорудити величезний торговельний комплекс. Можливо, підземний.

— Поки що нема ні проекту, ні інвесторів, — каже начальник управління архітектури Сергій Царенко. — Згодом ринки взагалі зникнуть, а площі в торговельних центрах стануть доступнішими по ціні.

В Україні збудують 80 торговельно-розважальних центрів


Протягом року в Україні будуватимуть понад 80 торговельно-розважальних комплексів. Торік, за інформацією Української торгової гільдії,  спорудили 170.
У червні в Івано-Франківську відкрили найбільший торговельний центр Західної України на 15 тис. кв. м. Половину площі займає супермаркет "Арсен". Решту — супермаркети цифрової техніки "city.com" та побутової техніки "Ельдорадо", магазини спортивного одягу "Адідас". У будівництво вклали $12 млн.
Цього року в столичному районі Петрівка здадуть "Лайфстайл центр". Там буде кілька супермаркетів, офіси, галереї бутиків, дворівнева парковка, салон продажу автомобілів. Родзинкою центру стане льодовий каток. Площа центру — 75 тис. кв.

Зараз ви читаєте новину «"Льодовий палац" збудують за 13 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі