понеділок, 20 жовтня 2008 16:41

Листоношам обіцяють підвищити зарплату

До Всесвітнього дня пошти кращі працівники Бершадського центру поштового зв"язку N8 отримали від місцевої влади велосипеди. Їх вручила голова райадміністрації Світлана Шульц.

— Сподіваюся, велосипеди полегшать вашу дуже відповідальну і не завжди належно оцінену працю, — зазначила Шульц. — Наступного року постараємося забезпечити ними всіх листонош району.

Ще один велосипед Катерині Предолюк вручив заступник мера Бершаді Володимир Паламарчук. Жінка розносить пошту 20 років. Отримує 479 грн зарплатні.

— Це дуже мало, — каже начальник Бершадського центру поштового зв"язку N8 Леонід Івасишин, 59 років. — 305 людей, які у нас працюють, справжні ентузіасти. Аби хоч якось компенсувати їм недодану зарплату, організували для них поїздку в Почаїв та уманську "Софіївку".

Бершадські поштовики лідирують на Вінниччині. Вони єдині в області зберегли 5-денний рознос кореспонденції.

— По передплаті ми перші в Україні, а по рентабельності входимо у п"ятірку кращих, — хвалиться Івасишин. — Обслуговуємо 53 тисячі населення. На рік передплачуємо понад 35 тисяч екземплярів газет, виплачуємо пенсії близько 150 мільйонів гривень. Найбільше в області — майже на 700 тисяч — приймаємо комунальних платежів.

Заступник директора Вінницької дирекції Укрпошти Олександр Панчук розказав про реорганізацію пошти.

— Керівний склад генеральної дирекції Укрпошти становитиме 3 відсотки від загальної кількості працівників, аби зменшити навантаження на листонош, які ногами заробляють гроші, — сказав чиновник. — Також будуть підвищені тарифи на передплату. Надіємося, що з наступного року зарплата листонош стане більшою.

Зараз ви читаєте новину «Листоношам обіцяють підвищити зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі