вівторок, 27 листопада 2007 19:06

Ліцей запровадив електронні щоденники

  Олександр Сухомовський: ”Наша школа ніколи не буде школою мажорів”
Олександр Сухомовський: ”Наша школа ніколи не буде школою мажорів”

Батьки учнів Вінницької школи-ліцею N7 отримують на мобільні повідомлення про успішність та поведінку дітей. За словами директора закладу 62-річного Олександра Сухомовського, звичайні щоденники вичерпали свої можливості — стали схожими на книгу скарг. Батьки їх майже не перевіряють.

— Найскладніше було зібрати номери телефонів батьків. Діти давали їх неохоче, — сміється Олександр Сухомовський. — І мами з татами не хотіли, щоб їхні телефони стали відомими. Довелося вмовляти.

Раніше хотіли здійснювати розсилку повідомлень електронною поштою. Та це неефективно, лише кілька десятків батьків мають електронні скриньки.

Про що повідомляєте батькам через смс?

— Про все. Сьогодні до мене приходила мама п"ятикласниці: вчителька прислала їй подяку за трудолюбиву дитину. Дівчинка гарно прибрала клас. Батькам старшокласників розсилаємо повідомлення про перемоги дітей на олімпіадах. Ви б бачили очі тих тат, які отримують такі смс на роботі! Один розказував, що купив торт з такої нагоди. Це стимулює дітей до навчання.

Наприкінці півріччя плануємо розсилати оцінки за семестр. Наші ліцеїсти навчаються за семестровою системою, як у вузах. Кожен клас має профіль — економічний, юридичний, медичний та лінгвістичний.

Про погану поведінку повідомляєте?

— Батьки тому і не хотіли давати номери телефонів, бо думали, що їх бомбитимуть повідомленнями про погані оцінки й запізнення. Та в електронному щоденнику учня має бути позитивна інформація. Звісно, коли сталося щось серйозне, ми обов"язково повідомимо. І про прогули теж. Відвідування уроків після цього покращується.

Хто й коли надсилає батькам повідомлення?

— Для цього ми уклали договір із вінницькою фірмою "Вінпед". Вносимо їм незначну плату за пересилку. Повідомлення мають логотип цієї фірми.

Кожен класний керівник складає список учнів та повідомлення, які слід надіслати. Здає цей листок операторові. Планові розсилки проводять у вівторок та четвер. Це повідомлення про батьківські збори, початок та закінчення карантину чи канікул. Позапланові СМС надсилають одразу після подання.

У вас навчаються онук колишнього голови облради Юрія Іванова, діти мера Вінниці Володимира Гройсмана...

— Від них претензій не було. Наша школа ніколи не буде школою мажорів. Усі діти однакові, тому повинні отримувати однакові нагороди та покарання. Свою "зірковість" хай показують на олімпіадах.

Зараз ви читаєте новину «Ліцей запровадив електронні щоденники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі