понеділок, 26 травня 2008 19:18

Ландшафтний парк буде на території трьох районів

На 16 тис. га в Вінницькій області планують створити регіональний ландшафтний парк. Він розташується на території трьох районів — Тиврівського, Немирівського та Тульчинського.

Південний Буг — рівнинна річка. А в цих районах через пороги вона здається гірською.

— Ландшафтний парк буде проходити вздовж Південного Бугу. Називатиметься "Бузькі пороги", — каже 43-річна Галина Конанова з Держуправління навколишнього природного середовища.

Спочатку планували зробити ландшафтний заповідник. Частково села, що розміщені вздовж річки, попадають у цю зону. У заповідниках заборонені будь-які забудови. Тому вирішили створити ландшафтний парк. Він дозволяє поселення на своїй території.

— У заповідника більше вимог, — пояснює Конанова. — Якщо організовується регіональний ландшафтний парк, він іде без вилучення з користування майна у людей. Єдине — накладається відповідальність на школи, дитсадки, — що вони знаходяться на території ландшафтного парку і займаються природоохоронною діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «Ландшафтний парк буде на території трьох районів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі