середа, 13 серпня 2008 17:45

Ладижинці купують шкільні форми

На подвір"ях шкіл міста Ладижин із 6 серпня почали працювати шкільні базари. Найчастіше там купують шкільні форми.

Біля міської школи дві палатки. В одній — одяг для хлопчиків, у другій — для дівчаток. Батьки з дітьми по черзі заходять до палаток і приміряють костюми.

— Шостий рік шкільна форма у нас обов"язкова, — каже директор Ладижинської школи N2 Лідія Курочко, 53 роки. — ми впровадили її рішенням шкільної конференції. Нашу ініціативу підтримала школа N3.

Аби батькам було простіше одягти школярів, директор шукала співпраці зі швейними фабриками України. Представники двох із них приїхали до школи зі своїми зразками форми. Сподобалися вчителям і зацікавили батьків. Домовилися, що до серпня вартість на шкільний одяг не зміниться.

— Костюми на хлопчиків — від львівської фабрики "Світлана", на дівчаток — від хмельницької "Наталі", — каже представник останньої 35-річний Аркадій Бегінов, — тканину закуповували ще торік, шили зимою. Тому є можливість продавати дешевше.

Костюми-трійки 50-го розміру ладижинці купували за 220 грн, на малих школярів — за 140 грн. Дівчатам пропонували костюми-трійки і четвірки: піджак, жилетка, спідниця і брюки. Малі розміри — 120–155 грн, більші — 185.

— Дешевше, ніж на базарі, — каже мама п"ятикласника 30-річна Світлана Загребельна. — якісний пошив, хороша тканина, і ви подивіться, як костюми на дітях сидять!

Мами дівчат не дуже задоволені, що форми одного фасону й одного кольору.

— Вони звикли ходити, хто в чому, а тепер спробуй одягни в однакове, — каже мама дев"ятикласниці 36-річна Олена Приходько.

— Ми б хотіли, аби ще були шкільні сарафани, — каже директор школи Лідія Курочко, — але поки фабрики їх не пропонують.

Переходять на шкільну форму і в міських школах.

Зараз ви читаєте новину «Ладижинці купують шкільні форми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі