четвер, 27 січня 2011 18:05

Курортники скаржилися на депутатські гулянки

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Заступник директора фірми ”Сенс” Олена  Шеванюк (ліворуч) та директор Вінницького центру соціальних служб Світлана Сулімова
Заступник директора фірми ”Сенс” Олена Шеванюк (ліворуч) та директор Вінницького центру соціальних служб Світлана Сулімова

25 січня почалися навчання для депутатів обласної та районної рад, сільських та міських голів. Лекції та семінари проходитимуть у хмільницькому санаторії "Поділля" п'ять днів. Розповідатимуть про інфраструктуру територіальних громад, боротьбу зі злочинністю, корупцією, реформування земельних відносин та систему охорони здоров'я.

Заселилися депутати ввечері 24 січня. Приїхали близько 400 із 14 районів області. Представники ще 13 районів приїдуть із 1 по 4 лютого На поселення із харчуванням та обстеженням здоров'я з обласного бюджету виділили 630 тис. грн. Доба проживання у "Поділлі" коштує 255 — 360 грн.

— Вони приїхали відірватися. Он курортники жаліються на них. Після лікування хочуть відпочити, — розповідає прибиральниця санаторію. — Вчора після вечері у фойє стола не було, то депутати поставили діван. Поклали хто гуску, хто качку, індичку. Чимось треба ж закусювати. І давай гуляти півночі.

Зранку 25 січня до актової зали заходить голова облради Сергій Татусяк. Тихо лунає гімн України.

— А ви що гімн провіряєте? Його сьогодні не треба, це не сесія, — каже  до звукорежисера.

За 20 хв. на місця сідають депутати, голови міських і селищних рад.

— Ну, чого ви ззаду сідаєте? Ви чого сюди приїхали? Хлопці, всі сюди, — гукає депутатка Оратівської райради. Однак чоловіки сідають на останньому ряді.

— Ти чого тут сидиш? — запитує знайомий мера Могилів-Подільського Петра Бровка.

— Володя, ну ти ж знаєш, що я на гальорці всігда сидю, — сміється Бровко. Підсмикує штани до колін. За півгодини підпирає голову рукою. Куняє.

До зали заходить у норковій шубі депутат облради Наталія Гетце, 41 рік. Вона єдина серед жінок узула літні туфлі. У залі жінок понад 100.

— Помітила, що тут більшість жінок серед сільських голів, — розповідає 54-річна Світлана Сулімова, депутат і директор Вінницького центру соціальних служб. — Вони якраз там, де треба багато працювати, брати на себе відповідальність. Але я не сказала б, що сотня жінок тут — це дуже багато. В обласній раді із 130 депутатів лише 20 жінок.

Сергій Татусяк починає читати лекцію про розвиток місцевого самоврядування. Дехто із депутатів дрімає. Прикриває очі долонею.

Татусяк каже, що на таких навчаннях депутати ближче познайомляться та поспілкуються між собою в неофіційній обстановці:

— У цьому є потреба. Після виборів майже 40 відсотків — це новообрані міські, селищні голови. Сюди приїхали також і досвідчені сільські голови, які поділяться своїм досвідом з новообраними.

У зимовому саду сидять кілька голів сільрад. У цей час в залі читає лекцію про інфрастуктуру громад області заступник губернатора Роман Аксельрольд, .

— Учора ми до двох ночі говорили, — каже 49-річний Володимир Шахрай, сільський голова Яворівки Піщанського району. — Тоді розійшлися, бо ж на ранок лекція мала бути.

— Нас в комнаті по двоє селили. Телевізора нема, — додає 45-річний Леонід Статієнко, голова села Кукули того самого району. — Та нам його й не треба. Ми і так тут відпочиваємо.

Депутат Верховної Ради Григорій Калетнік читав лекцію з аграрних питань. Порадив депутатам скористатися можливістю і пройти лікувальні процедури у санаторії.

Зараз ви читаєте новину «Курортники скаржилися на депутатські гулянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі