пʼятниця, 06 липня 2007 07:04

Купальські пісні співатимуть білоруси

Гурт "Заманиха" з білоруського Полоцька на Івана Купала у парку  "Дружби народів" веселитиме вінничан народними піснями.

— Буде театральне дійство з Купалом, Купаленькою-дочкою,  водяником, чортом і відьмою, — каже заступник начальника міського управління  культури Марія Скрипник.

Свято розпочнеться о 17 годині. Троє хлопців, переодягнені у костюми місяців червня, липня, серпня, даруватимуть присутнім квіти, пригощатимуть   ягодами, млинцями і пряниками.

12 юнаків на катамаранах привезуть до парку водяника та  царівну. Укінці можна буде стрибати через багаття.

У райцентрі Тиврів Івана Купала відзначатимуть 6 липня. Гурт  "Каблучок" із села Строїнці спочатку покаже старовинні народні ігри-забавлянки.

80-річна Анастасія Мудла з села Уяринці Тиврівського району на  свято Купала приходить із маленькими коровайчиками та сплетеними з  колосся дідухами. Приносить зілля від різних недуг. Складає його у пучки,  примовляє спеціальну молитву. Пучечки роздає охочим.

У кінці свята прикрашене гілля верби обламають і роздадуть присутнім. Потім його кидають на рядки з огірками на гарний урожай.

Зараз ви читаєте новину «Купальські пісні співатимуть білоруси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі