пʼятниця, 13 червня 2008 18:59

Крижопільська школа відсвяткувала 120 років

— Свято було дуже теплим і щемким, — каже учителька хімії та біології Крижопільської середньої школи N1 Галина Снігур, 42 роки. — 31 травня з"їхалися випускники різних років, ветерани-вчителі. Ділилися спогадами, переглядали фотографії та документальний фільм про історію школи.

У 1888-му це була однокласна церковно-приходська школа з трирічним курсом навчання. Згодом — двокласне залізничне училище з п"ятирічним курсом. Після революції училище перейменували в семирічну трудову школу. 1935-го її реорганізували в середню.  

Перший випуск десятирічки відбувся 1937 року. Тоді ж збудували нове приміщення закладу. У роки Другої світової його зруйнували румунські війська.

Сучасна триповерхова школа діє з 1960-го року. Вона має ім"я свого ж випускника —  Героя Радянського Союзу Олега Бичковського. Цю школу закінчили заслужений діяч науки й техніки України Ігор Белінський, академік Академії медико-технічних наук Росії Семен Спектор, професор Академії Збройних сил України Василь Телелим, історик і краєзнавець Євген Годований, член спілки художників України Валентин Тишецький.

Зараз ви читаєте новину «Крижопільська школа відсвяткувала 120 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі