пʼятниця, 07 грудня 2007 18:13

Козирок під"їзду впав на ґанок

Навіс над під"їздом будинку на вул. Попова, 13, що в Хмельницькому, обвалився 3 грудня близько 21.00. Зайти до третього парадного чи вийти з нього було неможливо.

— Коли почула удар за вікном, думала, що впала стіна, — розповідає мешканка з першого поверху Діна Ізюмова, 65 років. — Кіт Пупсік почав бігати по квартирі. А в мене чуть серце не вискочило. Виглядаю у вікно — козирьок звисає на залізних прутах донизу. За кілька годин до цього я стояла під тим навісом. Як подумаю, аж страшно.

Працівники МНС розблоковували вхід понад три години. У під"їзді 16 квартир. Люди поверталися з роботи, у дворі гралися діти. До будинку вони залазили через вікна.

— Сначала хотіли лізти через мою квартиру, — веде далі Діна Ізюмова. — А потім пішли до сусіда Івана. У кімнаті він поставив табуретку, а з двору пожарніки приставили драбину...

Будинку понад 35 років. Плита входила в стіну лише на сантиметрів 5 і трималася на тонкій арматурі. На місці відлому майже не видно зкріплюючого  цементу.

— Рятувальники хотіли її дьоргнути тросом і відірвати, — каже 50-річна Людмила Сторожук. — Люди почали кричати, що завалять дім. Вони почали різати арматуру болгарками. Іскри йдуть, а рядом газова труба. Люди знову почали кричати — щоб не взірвалося. Різали потихеньку. Десь часа через чотири підчепили плиту краном і зняли.

Мешканці будинку хочуть написати листа до місцевої влади, щоб зняли решту козирків чи обладнали підпори.

Зараз ви читаєте новину «Козирок під"їзду впав на ґанок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі