четвер, 09 вересня 2010 17:43

Кожен другий обрав технічну спеціальність

Автор: фото: Поліна Романова
  Сергій Котик зі своєю одногрупницею несе символічний ключ на посвяті у першокурсники Вінницького національного медичного університету імені Пирогова
Сергій Котик зі своєю одногрупницею несе символічний ключ на посвяті у першокурсники Вінницького національного медичного університету імені Пирогова

"Нема жодного випускника, який би цього року набрав 400 балів із двох предметів. Торік таких було семеро, — говорить Геннадій Кузьменко, директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти. — Але учні на тестування йшли більш підготовленими".

Із одного предмета 28 випускників навчальних закладів області набрали 200 балів. Найкращі знання показали учні Вінницької фізико-математичної гімназії N17, ліцею N7, школи-гімназії N1.

— Більше половини наших вступили на державну форму навчання у вузи Вінниці, Києва, Одеси, Харкова. Двоє навчатимуться у Франції, троє — в Польщі, по одному в Нідерландах і Великій Британії, — розповідає 65-річний Олександр Сухомовський, директор ліцею N7. — Наш заклад давно працює за системою профільної освіти. У ньому п"ять відділень: медичне, економічне, лінгвістичне, юридичне та комп"ютерного дизайну. Вивчаємо чотири іноземні мови: англійську, французьку, польську й німецьку. Запорука нашого успіху — діти, що йдуть навчатися у профільні класи, свідомо знають, яку професію оберуть, і заздалегідь готуються до вступу. Наш учень Сергій Котик набрав 200 балів із хімії, тому й не  дивно, що він вступив до медуніверситету.

Цьогорічна випускниця ліцею 17-річна Наталя Жебель набрала 794,5 бала з 800 можливих. Дівчина впродовж навчання двічі перемагала на всеукраїнських олімпіадах. Навчатиметься державним коштом у Вінницькому медичному університеті на лікувальному факультеті.

Туди вступив і її однокласник 17-річний Сергій Котик.

— Тести в принципі були нескладні, — каже. — Найбільшою несподіваною для мене була біологія. Там були цікаві питання, типу: "З чого роблять перловку?".

Вивчаємо чотири іноземні мови: англійську, французьку, польську та німецьку

У школі-гімназії N1 четверо випускників мають по 200 балів з одного предмета. Найбільше набрав Дмитро Любуня.

— Він вступив на історичний факультет педагогічного університету у Вінниці на державну форму, — говорить директор закладу Микола Свіржевський, 52 роки. — Більшість наших випускників пішли на державну форму навчання у різні вузи. Двоє поїхали в університети Голландії. Наших учнів запрошував на навчання президент Києво-Могилянської академії В"ячеслав Брюховецький.

У гімназії N17 на державне замовлення різних університетів вступили всі випускники.

— Кожен другий обрав технічну спеціальність, — розказує директор 66-річний Віталій Сапіга. — Олег Грінчук, який має високі бали по всіх предметах, вступив до Московського хіміко-технологічного інституту.

Зараз ви читаєте новину «Кожен другий обрав технічну спеціальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі