четвер, 25 березня 2010 16:50

Котли "Вайллант" адаптовані до українських умов

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Менеджер з продажу Віктор Данильченко показує відвідувачці гелеву установку ”Ауро степ”, призначену для нагріву води
Менеджер з продажу Віктор Данильченко показує відвідувачці гелеву установку ”Ауро степ”, призначену для нагріву води

У фірмовому магазині "Вайллант" на вул. Тимощука, 60 у Вінниці продають найсучаснішу опалювальну та водонагрівальну техніку різної цінової категорії.

— На ринку ми вже 12 років, — розповідає виконавчий директор 38-річний Сергій Хаєцький. — Починали з того, що ввозили з Німеччини вживані котли. А сьогодні є офіційним представником у Вінниці та Вінницькій області компанії "Вайллант група Україна". Із 1998-го продані більш як 30 тисяч одиниць техніки. Здійснюємо її гарантійне та післягарантійне сервісне обслуговування.

У магазині представлені газові котли різних моделей, теплові насоси, сонячні системи.

— Ось це конденсаційний котел "Еко тек плюс", — Хаєцький підводить до стенда. — Вони використовують енергію від конденсації вологи димових газів, чого немає в котлах інших типів. Завдяки спеціальному теплообміннику, сконденсована водяна пара віддає своє тепло теплоносієві системи опалення. Це дозволяє повніше використовувати енергію газу і зменшує шкідливі викиди. Температура димових газів — трохи вища 50 градусів. Коефіцієнт корисної дії до 109 процентів. Такі котли дають змогу заощаджувати до 20 відсотків в опалювальний сезон у порівнянні з традиційними газовими.

Коштують конденсаційні котли від 1000 євро. Хаєцький стверджує, що різниця в ціні між звичайним газовим котлом і конденсаційним окупиться за два-три роки. Також в асортименті магазину є газові котли економ-класу — від 5–6 тис. грн.

— Чудово зарекомендували себе в Україні теплові насоси "Вайллант", які використовують енергію, накопичену в землі та ґрунтових водах, — Сергій Хаєцький показує апарат, схожий на невеликий холодильник. — Сьогодні це найефективніша і найкомфортніша система енергоощадного опалення та гарячого водопостачання будинків від 100 до 1000 "квадратів". Для отримання 4 кіловат тепла потрібен усього 1 кіловат електроенергії. Наші працівники проводять монтажні роботи по встановленню теплового насоса "Гео терм" у Жмеринському районі.

Із 2006 року фірма практикує монтаж сонячних колекторів, які перетворюють сонячну енергію на теплову. Це система "Ауро степ". Складається з двох пласких сонячних колекторів, бівалентного бойлера, вбудованої насосної групи, регулятора та рідини для сонячних колекторів. Систему використовують для отримання гарячої води з ранньої весни до пізньої осені й у сонячні дні взимку.

Установили сонячні колектори в дитсадку

— Нещодавно ми встановили сонячні колектори в дитсадку в Погребищі, — каже Хаєцький. — Адміністрація задоволена. Раніше воду для потреб садочка гріли на електроплитах у каструлях. То було незручно, довго і дорого.

Хаєцький радить встановлювати систему "Ауро степ" у приватних будинках.

— Використовуючи комбінацію сонячної системи "Ауро степ", конденсаційного котла "Еко тек плюс" і регулятора для комфортного опалення "Калор матік", ви отримаєте найкраще рішення для створення енергофеективного та економного будинку. Перш ніж пропонувати обладнання споживачам, наш генеральний директор Анатолій Подолян випробував його у своєму будинку. Працює бездоганно!

Ще один з унікальних приладів компанії "Вайллант" — сонячний вакуумно-трубчатий колектор "Ауро терм". У комбінації з мультибойлером він оптимально підходить для отримання великої кількості гарячої води і навіть підігріву басейна та підтримки системи опалення в будинку.

Як зразок надійності техніки "Вайллант" у магазині виставлена мідна газова колонка 1922 року.

— Це раритет, коштує набагато дорожче за найсучасніші інноваційні технології. А представлений у нас як музейний експонат і свідчення розвитку опалювальної індустрії. А найперший газовий котел фірми "Вайллант" з"явився 1874-го.

Зараз ви читаєте новину «Котли "Вайллант" адаптовані до українських умов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі