четвер, 27 листопада 2008 14:54

Консервовані гриби вигідно возити на базар в Одесу

Консервовані гриби вигідно возити на базар в Одесу

60-річна Ганна Дмитрівна з Літинського району Хмельниччини консервує гриби на продаж. Збуває їх на ринку в Летичеві:

— Літрову баночку опеньок продаю за 20 гривень, печериці — за 25, білі — за 35. — Бачте, одне м"ясо. Беріть, не пожалієте. У мене дуже смачні гриби, свій рецепт. Я оце скоро вже 10 років, як тут стою.

Ганна Дмитрівна розповідає, що з її села люди возять консервовані гриби на базар в Одесу:

— Кажуть, вигідніше. Дехто навіть до Привозу не доходить: перекупщики забирають на вокзалі. Але для мене то далеко, роки вже не ті.

35-річна Тетяна Мельник із села Гибалівка Шаргородського району теж продає консервовані гриби.

— Закриваю їх у трилітрові банки, — говорить, — не мєлочуся. Вигідно на якісь оказії брати. На весілля, випровадини, хрестини.

Мельник розповідає, що її знайомий із Ямпільського району із жінкою на сезон опеньок беруть відпустку за свій рахунок. Знають грибні місця і збирають їх мішками. Консервують по 200–300 півлітрових банок. Возять в Одесу на базар. Кажуть, що гриби найкраще закривати у 500-грамові банки. Легше збувати.

— Я раньше боявся купляти гриби з рук, — розказує далекобійник Сергій. — Товариш посовєтував перед тим, як їсти, банку, як є, закриту, з кришкою, прокип"ятити хвилин із 10. Ніякого ботулізму не буде. Домашні гриби смачніші, ніж магазинні. І в банці їх більше.

Зараз ви читаєте новину «Консервовані гриби вигідно возити на базар в Одесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі