четвер, 16 грудня 2010 17:46

Кондукторам видали по дві пов'язки

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  15 грудня кондуктор трамвая маршруту №4 ”Залізничний вокзал–Барське шосе” у Вінниці Наталія Вечірко обілечує пасажирів
15 грудня кондуктор трамвая маршруту №4 ”Залізничний вокзал–Барське шосе” у Вінниці Наталія Вечірко обілечує пасажирів

Із 13 грудня кондуктори трамваїв, тролейбусів та муніципальних автобусів Вінниці почали виходити на роботу у марлевих пов'язках.

— У нас на складі з минулого року залишилося більше 3 тисяч масок, то чому ж їх не використати, — каже Володимир Бугайчук, начальник міського трамвайно-тролейбусного управління. — Кондуктори знаходяться у постійному контакті з великою кількістю людей, треба якось захищатися від грипу.

Кожному кондуктору трамвайно-тролейбусне управління видало по дві маски.

— Їх шили у власному швейному цеху, — розповідає 55-річна Алевтина  Балакіна, начальник відділу збору виручки по трамваях. — По закінченні зміни кондуктори стерилізують маски на кінцевих зупинках у диспетчерських спеціальним розчином. Бризкають на маски. Після цього їх прасують. Праски і розчин закупили ще минулого року під час епідемії свинячого грипу.

Кондуктор Світлана Каренгіна бере із собою на зміну чотири маски:

— Дві нам видали, а ще дві вдома було, то забираю усі. Більше подобаються з резиночками. Дехто з дівчат жаліється, що вони за вуха тиснуть. Як одягли маски, пасажири почали питати: шо, уже началося? Або: а шо, у вас щось болить? Перед початком зміни медсестра на диспетчерському пункті дає нам оксолінову мазь. Ми змащуємо нею ніс.

Із 14 грудня у Вінницькій області через грип заборонили проведення усіх масових заходів.

— Минулого тижня за медичною допомогою до лікарень звернулися майже 16 тисяч вінничан, 70 відсотків — діти до 18 років, — розповідає Степан Томін, заступник головного санітарного лікаря області. — Госпіталізовані 463 людини, 425 із них — діти. Епідпоріг в області перевищений на 41 відсоток. Через високу захворюваність закрили на карантин усі дитсадки та школи міста.

Зараз ви читаєте новину «Кондукторам видали по дві пов'язки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі