четвер, 02 грудня 2010 18:12

"Київстар" видав перший в Україні посібник для батьків із безпеки дітей в інтернеті

Перший в Україні науково обґрунтований посібник для батьків, як убезпечити дітей від загроз мережі, представники "Київстар" презентували освітянам Вінниччини 29 листопада під час круглого столу "Як навчити дітей безпеки в інтернеті".

— Як соціально відповідальний бізнес, ми вважаємо за необхідне уважно стежити за тим, який соціальний резонанс дають продукти та послуги компанії, й надавати українцям усю необхідну інформацію, яка зробить використання наших послуг максимально зручним і корисним. Виданий "Київстар" спільно з Інститутом психології Академії наук України посібник дає можливість батькам швидко та ефективно забезпечити онлайн-безпеку дитини, знайти психологічно правильний підхід до неї, без обмеження її свободи та особистісного прояву в онлайн. Електронна версія посібника доступна на сайті www.online-bezpeka.kyivstar.ua, — розповідає представник "Київстар" Наталія Дадівєріна.

На власному прикладі телеком-оператор демонструє етичний бізнес-підхід — компанія добровільно відмовилася від розміщення на своїх web- і wap-ресурсах "дорослого" контенту, азартних ігор, реклами тютюну і алкоголю.

— Як свідчать соціологічні дослідження 2010 року, переважна більшість учителів, дітей та їхніх батьків не інформовані про потенційні ризики для юних користувачів в інтернеті й про те, як їх уникнути. Так, третина опитаних дітей готові переслати свої фото незнайомцям; кожна четверта дитина відвідує сайти для дорослих; а практично кожна п'ята — ділиться в мережі конфіденційною інформацією про себе та свою сім'ю з незнайомцями. Більшість батьків думають, що головна загроза для їхніх дітей — це погіршення зору через комп'ютер, — каже Наталія Бугайова, кандидат психологічних наук Національної академії педагогічних наук. — Як і в реальному житті, в інтернеті можуть зустрітися люди, що бажають утертися в довіру до вашої дитини. Багато практичних порад ми описали у посібнику.

Зараз видання чекає на гриф Міносвіти. А поки  що волонтери — працівники "Київстар" відвідували батьківські збори у школах та провели просвітницьку роботу, розповсюдивши 5 тис. примірників посібника.  Його електронну версію можна переглянути на сайті www.online-bezpeka.kyivstar.ua", — говорить Любов Кирилюк, 46 років, спеціаліст Вінницького міського центру соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді.

Посібник призначений для батьків. Головне, дорослим треба пам'ятати: інтернетзалежними стають тільки самотні діти, обділені батьківською увагою.

Зараз ви читаєте новину «"Київстар" видав перший в Україні посібник для батьків із безпеки дітей в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі