середа, 19 вересня 2007 07:05

Кількість патрулів міліції збільшили в чотири рази

  Начальник міліції Вінниччини Василь Поліщук
Начальник міліції Вінниччини Василь Поліщук

Минулої п"ятниці начальник обласної міліції, 49-річний Василь Поліщук, оголосив про створення на базі міського відділу УМВС міського управління міліції. Призначили нових керівників Ленінського, Староміського та Замостянського райвідділів міста. Двох колишніх начальників направили до районів області.


Із чим пов"язані кадрові зміни?

— Відсоток розкриття убивств був найнижчий саме в обласному центрі. Міліції потрібне було оновлення. Тому очолювати Ленінський райвідділ буде начальник Тростянецького району Віктор Сідоренко, Староміський — Юрій Дубецький з Літинського. Залишився на своїй посаді лише Сергій Сокіран, який керував Замостянським райвідділом.

Увели нові правила. Відтепер начальники відділень самостійно зможуть заохочувати та притягувати до дисциплінарної відповідальності особовий склад. У всіх відділах з"являться підрозділи боротьби з економічними злочинами.

Із 200 правоохоронців, які працювали в міському відділенні міліції, залишилося 60. Куди поділася решта?

— Їх перевели до трьох міських райвідділів. Тепер за добу Вінницею курсують сто патрулів замість колишніх двадцяти п"яти.

За три місяці у Вінниці затримали трьох торговців таблетками трамадолу. Як їх покарали?

— Прикро, що цей злочин не є тяжким. За нього штрафують або дають до трьох років умовно. Ті виходять і знову беруться за старе. А в Україні таких медичних препаратів (трамадолу. — "ГПУ") завозиться та виробляється в десять разів більше, ніж потрібно.

У місті щодня збільшується кількість ігрових автоматів. На адміністраторів з видачі монет тричі здійснювали напад, одну жінку зарізали.

— У таких закладах примусимо встановлювати пульт сигналізації або наймати охоронників. Це обов"язково! В області ліцензовано сімдесят чотири приватні служби охорони. Обирати є з чого.

Ви зверталися до мера Вінниці Володимира Гройсмана. Говорили про виділення грошей на матеріальне забезпечення міліції. Що він відповів?

— Для дільничних в області треба двісті додаткових службових авто. На це необхідно три мільйона гривень. Мерія пообіцяла виділити один мільйон. Решту сподіваємося отримати від області.

Зараз ви читаєте новину «Кількість патрулів міліції збільшили в чотири рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі