понеділок, 11 лютого 2008 18:29

Карантин у Вінниці триватиме до 18 лютого

Через збільшення кількості хворих учнів у школах Вінниці 8 лютого скасували уроки. Поновлять заняття через 10 днів.

— Більш як 20 процентів дітей захворіли на простуду, — говорить заступник головного лікаря обласної санепідемстанції 64-річний Сергій Дабіжа. — Якщо 18 лютого до шкіл прийде менше 80 відсотків дітей, ми подовжимо карантин. У селах такої епідемії немає, тому навчальні заклади там не закривали.

У дитячих садках карантин не оголошують.

— Якщо мала дитина починає кашляти, її у садочок уже не пускають, — пояснює начальник відділу обласного управління освіти Василь Марчук. — А в школу батьки водять, доки температура не підвищується, щоб не пропустила занять і потім не відставала. Нині карантину немає в жодному райцентрі. Звичайно, хворі там є, але їх кількість ще не перевищила критичної.

На межі епідеміологічного порогу Могилів-Подільський та Ямпільський райони.

— Кожен педколектив буде сам вирішувати, як підтягувати пропущену програму, — зауважує заступник начальника міського управління освіти 44-річна Ірина Бужак. — Одні планують відробляти пропущені дні по суботах чи протягом тижня, а хтось відведе менше годин на виклад теми.

Зараз ви читаєте новину «Карантин у Вінниці триватиме до 18 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі