четвер, 23 жовтня 2008 19:26

Камерний хор із Польщі співатиме без музики

Камерний хор із Польщі співатиме без музики

У рамках мистецького проекту "Хорові асамблеї Леонтовича" вперше до Вінниччини завітає камерний хор "Капела музика антіквале орієнталіс" із Познаня в Польщі.

— Приїдуть 26 жовтня, — розповідає начальник концертного відділу обласної філармонії Анатолій Ряполов, 39 років. — Зупиняться у готелі "Профспілковий". 27 жовтня відбудуться концерти хору в містах Тульчин та Немирів Вінницької області. Наступного дня капела виступить у селищі Браїлів. Заключним буде концерт у Вінницькій обласній філармонії 29 жовтня.

Аматорський колектив "Капела музика антіквале орієнталіс" створений 1984 року. Їхній художній керівник Леон Заборовський — випускник Московської державної консерваторії. Виконують українську й російську духовну музику у храмах. Із концертами об"їздили всю Європу. Камерний хор брав участь у 30 фестивалях за кордоном.

— Усі вони католики, — продовжує Анатолій Анатолійович. — Люди віком 40–50 років. Мають роботи. В хорі співають із власної ініціативи.

До Вінниці "Капела" прибуде в складі 35 хористів. Чоловіків та жінок у хоровому колективі порівну. Співає хор а капела (без музичного супроводу). Колектив готує духовні твори Миколи Леонтовича.

За словами Ряполова, репертуар ще невідомий, але хорова обробка Леонтовича "Щедрик " буде обов"язково.


Концерти відбудуться за адресою: м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7, концертна зала "Плеяда". Початок о 18.30. У місті Тульчин, у палаці  Потоцького о 15.00. У Немирові, в Будинку культури о 19.00. Браїлів, Свято-Троїцький жіночий монастир, початок 11.00. Довідки за тел. (0432) 66 13 50. Квиток 10 грн.

Зараз ви читаєте новину «Камерний хор із Польщі співатиме без музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі