середа, 09 квітня 2008 15:30

Калинівчани почали сортувати сміття

Неподалік багатоповерхівок міста Калинівка на Вінниччині наприкінці березня встановили контейнери для збору пластику. За тиждень працівники місцевого комунального підприємства "Житловик" зібрали п"ять мішків. Склали на своїй території. Де перероблятимуть відходи, поки що не знають.

Дизайн контейнерів придумав електрозварник "Житловика" 56-річний Микола Міщенко. Він їх і виготовляє.

— Контейнери робимо із проволоки, — розповідає директор "Житловика" Анатолій Шамалюк, 45 років. — Матеріал закупили у Вінниці. Збоку пишемо "Для пластмаси". Прикріплюємо замком до контейнерів для сміття. А то за два дні двічі викрадали. Участковий знайшов у пункті прийому металобрухту. Двома користуємося, зробили ще п"ять. Хочемо виготовити  також для паперу.

На виготовлення контейнерів міськрада виділила 25 тис. грн. Для пластику один коштує 220 грн. Для сміття роблять металеві, щоб не палили. Фарбують у сірий колір. Підписують "КП Житловик".

— Встановлювали там, куди люди звикли носити сміття до машини, — каже Шамалюк. — Вивозимо по графіку.

Металеві контейнери поставлять також у приватному секторі. Для його мешканців виготовили 12 баків. На кожній вулиці буде по два-три.

Щомісяця комунальники братимуть по 4,15 грн із людини. Нині сміття виносять у мішках на дорогу. За ним приїжджає трактор.

— Почнемо з вулиць біля лікарні, — каже Анатолій Шамалюк. — Аби тільки люди погодилися платити. Я привик до чистоти. А то ходиш, всюди купи сміття.

Зараз ви читаєте новину «Калинівчани почали сортувати сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі