четвер, 27 травня 2010 19:16

"Кадрових змін не планую, бо, як показує практика, це — неефективно"

Автор: фото: Оксана ГАЙСИН
  На представлення нового голови Тростянецької райдержадміністрації Сергія Скіця (праворуч) приїхав керівник Вінницької єпархії Української православної церкви Київського патріархату владика Онуфрій. Присутні дуже здивувалися цьому візиту, бо досі ще ніколи
На представлення нового голови Тростянецької райдержадміністрації Сергія Скіця (праворуч) приїхав керівник Вінницької єпархії Української православної церкви Київського патріархату владика Онуфрій. Присутні дуже здивувалися цьому візиту, бо досі ще ніколи

У травні президент Віктор Янукович призначив 21 голову райдержадміністрацій у Вінницькій області. Керівники Погребищенського, Чернівецького та Ямпільского районів залишилися на своїх посадах. У Літинському, Оратівському, Томашпільському, Тульчинському, Теплицькому та Вінницькому районах голови ще не призначені.

Голова Барської РДА Микола Шевчук, 48 років, переїхав із Могилева-Подільського. Працював там директором філії страхової компанії "Країна".

— У Барі знімаю квартиру. Але скоро планую перейти в службове житло, зараз там ремонт.

Голова Бершадської райдержадміністрації 43-річний Олександр Снігур був власником юридичної фірми. Має дві машини — "опель" і "ланос".

— Планую відновити Красносільський цукровий завод, покращити дороги і вирішити питання зі шкільними автобусами. Кадрових змін не планую.

58-річний Степан Сікорський посаду голови Гайсинської райдержадміністрації вже займав із 2001 по 2005 рік. Перед цим був першим заступником голови РДА, головою міської ради. Він керівник районного осередку Народної партії України.

Голова Жмеринської РДА 48-річний Юрій Твердохліб живе  в двоповерховому будинку. Має машину "Опель Астра".

— Насамперед планую відновити молокозавод.

Його донька Ірина Твердохліб 2002 року на конкурсі краси здобула титул "Королеви України".

Володимир Ящук, 50 років, до призначення головою Іллінецької райдержадміністрації п"ять років працював заступником голови райдержадміністрації з економічних питань.

— У команді замінимо двох заступників — з економічних питань і житлово-комунального будівництва. Також потрібен новий керівник апарату, — зазначає.

Живе у приватному будинку в Іллінцях із дружиною та тещею.

— Це будинок батьків жінки. У цьому році насадив дев"ять соток саду. Он на персики хвороба напала, на вихідних треба оприскати. У саду сто дерев. І груші, і яблуні, і сливи.

Керівник Калинівської райдержадміністрації Руслан Слюсаренко, 36 років, раніше працював начальником газового господарства.

— Через часткову бездіяльність своїх заступників скорочу одну посаду, тепер їх буде три, — розповідає Руслан Петрович.

У вільний час Слюсаренко наглядає за своїм садом, що налічує 200 дерев. Яблунь має 25 сортів. Їздить на власному "форді" з водієм, щоб була можливість розмовляти дорогою по мобільному та вирішувати важливі питання.

54-річний Олексій Лавренюк очолив Козятинський район. Народився в селі Сигнал за 3 км від райцентру. 24 роки керував фермерським господарством "ВІА-прогрес".

Олексій Іванович — музикант, раніше виступав гітаристом в ансамблі "Агро-сюрприз".

Півроку побув на обліку в центрі зайнятості й пішов на роботу у школу

52-річна Лідія Семенюк стала головою райдержадміністрації у Крижополі. Останні п"ять років працювала помічником народних депутатів Григорія Калетника та Миколи Джиги.

— Хочу поставити крапку між поділом у районі на помаранчевих і блакитних, — каже Лідія Павлівна. — Кадрових змін не планую, бо, як показує практика, це — неефективно. Я звикла багато працювати. П"ять років не була у відпустці.

43-річного Анатолія Грищука 2004 року на кілька місяців призначали головою Липовецької РДА.

— Після помаранчевої революції мене звільнили з посади. Півроку побув на обліку в центрі зайнятості й пішов на роботу у школу.

Микола Гуцуляк, 50 років, голова Могилів-Подільської райдержадміністрації, 12 років працював у міськраді. Із 2006 року очолював місцеве відділення "Укрсиббанку".

— Маю квартиру в Могилів-Подільському. Придбав її, коли повернувся з Німеччини. Служив там в армії, тоді залишився, був прапорщиком. Із дружиною прожили там 13 років. А женився ще до армії, — каже Микола Володимирович. — Кожного ранку встаю в шість годин, бігаю, роблю зарядку. Стадіон не поруч із будинком. Сідаю у свій 220-й "мерседес", і я вже на місці.

Гуцуляк пишається своєю роботою як керівника міського осередку Партії регіонів. У Могилеві-Подільському Віктор Янукович набрав на виборах 41% голосів.

Мурованокуриловецьким районом керуватиме Віктор Зінич, 53 роки. Закінчив фізико-математичний факультет Вінницького педінституту. Був директором школи. Із 1998 по 2005 рік працював заступником голови райдержадміністрації. Планує провести електроопалення в районі.

— Маю "жигулі" п"ятої моделі, купив 1980-го, ще коли працював у школі. Із того часу їжджу лише на цій машині, ремонтую сам.

Голова Немирівської РДА 34-річний Петро Михайленко і його батько Микола є власниками товариства "Брацлав", яке випускає доїльні апарати. До призначення на посаду був генеральним директором підприємства. Петро Миколайович планує підняти медичне обслуговування в районі.

Михайленко одружений, живе в приватному будинку в Брацлаві. Утримує конюшню.

Піщанський район очолив Іван Плахотний, 49 років. Його вдруге призначили на цю посаду. Уперше займав пост із 1999 по 2005 рік.

— Було, що і на обліку в центрі зайнятості стояв. Мій попередник попрацював непогано. У район прийшли чимало інвесторів. Землю обробляють. Мені слід звернути увагу на дороги, на  проблематичні підприємства, де затримують заробітну платню. По закінченні Ладижинського сільськогосподарського технікуму з червоним диплому я сам перевівся в Піщанку. Бо туди ніхто не хотів іти. Як є вільний час, подобається подорожувати на машині Карпатами. А ще рибалити люблю. Правда, річкову рибу не їм, лише морську.

46-річний Віталій Муляр став головою Тиврівського району.

— Зараз у районі гостро стоять питання з розвитком соціальної сфери, бюджет малий. Якщо не провести ремонти, восени не зможемо відкрити Гніванську школу N2, школу в Сутисках. Там просто катастрофічна ситуація з дахом. У Тиврові через те, що більшість населення перейшли на індивідуальне опалення, котельня опалює дитсадок, приміщення міліції та райлікарнію. Тому собівартість палива там колосальна, треба переходити на альтернативні види палива.

Віталій Володимирович живе в селі Ворошилівка Тиврівського району, на роботу в Тиврів їздить за 15 км на власному автомобілі "Мерседес S500".

Керівник Вінницької єпархії УПЦ Київського патріархату владика Онуфрій спеціально приїхав 12 травня у Тростянець аби благословити 46-річного Сергія Скіця, якого призначали головою Тростянецької райдержадміністрації.

Новий голова намітив найближчим часом об"їхати всі шкільні та дошкільні заклади освіти, охорони здоров"я.

— Будуть кадрові зміни, — каже Сергій Васильович. — Те, що ми будемо робити зараз, потрібно було зробити ще вчора.

Скіць — один із перших успішних підприємців району. Має продуктові магазини, кафе, автомийку. Займався розширенням мережі мобільного зв"язку та відведенням земельних ділянок під будівництво трансляційних веж. Тепер увесь бізнес передав дружині. Їздить "лексусом".

Голова Хмільницької РДА Олег Томащук, 37 років, каже, чимало уваги збирається приділити соціально-економічним питанням.

— Думаю відновити в районі стару традицію, коли сільгосппідприємства допомагають розвитку села. Як приклад, у Широкій Греблі на будівництво дитсадка частину грошей виділяємо з райбюджету, частину фінансує місцеве підприємство "Нубілон".

Головою Чечельницького району став 51-річний Сергій Шепітко. Останні п"ять років він очолював райраду.

— Серйозних змін не буде, плануємо працювати в тому ж режимі, що й раніше. Довгий час працюю в районі, тому добре знаю всі проблеми.

48-річний Григорій Литвин керуватиме Шаргородським районом.

— Поміняю всіх заступників, щоб працювати злагоджено.

До призначення на посаду був заступником начальника державної податкової інспекції в Шаргородському районі.

Володимира Демішкана призначили керівником "Укравтодору"

26 травня вінницького губернатора Володимира Демішкана, 60 років, призначили головою "Укравтодору". Керівником області він був півтора місяця.

— Доки є тільки рішення Кабміну, який хотів би призначити його керівником "Укравтодору", — пояснює 26-річна Ірина Кравченко, його прес-секретар. — Але губернатор ще не дав своєї згоди. Спочатку він має написати заяву про відставку, а президент має її прийняти.

17 травня Кабінет міністрів звільнив Валерія Вощевського, голову "Укравтодору". Демішкан обіймав цю посаду з 2001-го по 2004-й, а також із серпня 2006-го по листопад 2007-го.

Ходять чутки, що тиждень тому Володимир Демішкан приїздив до Києва. Скаржився, що у Вінницькій області його не розуміють. Найбільш образливими для нього були запитання журналістів на єдиній прес-конференції про сина, який три роки перебуває під слідством.

Новим губернатором Вінниччини можуть призначити Сергія Татусяка, 55 років. Він родом із села Жабокричка Чечельницького району. За освітою — вчитель фізичного виховання, закінчив Вінницький педуніверситет. У 1997–1998 роках був заступником голови Вінницької облради.

Зараз ви читаєте новину «"Кадрових змін не планую, бо, як показує практика, це — неефективно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі