четвер, 22 травня 2008 20:28

Із Вінниці літатимуть до Туреччини та Єгипту

3 липня цього року запрацює Вінницький аеропорт у селі Гавришівка, що за 5 км від міста. Якщо після реконструкції йому нададуть статус міжнародного, то з Вінниці можна буде літати Україною й за кордон  — до Росії, Туреччини та Єгипту.

Двоповерхову будівлю аеропорту реконструюють третій місяць поспіль. Із 2 тис. кв. м ремонтують четверту частину з лівого боку. Провели каналізацію, вентиляцію, опалення, перекрили дах. Днями роботи завершать.

— Решту приміщення поки що не ремонтуватимемо. Оновимо лише фасад, — розповідає керівник проектно-будівельного підприємства "Мур" 54-річний Ігор Козловський. — Підприємство "Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву" виділив на ремонт понад 5 мільйонів гривень.

У відремонтованій частині аеропорту є зал очікування, медпункт та міліцейський ізолятор. Планують виділити під оренду площу для бару. Продаватимуть пресу та сувеніри.

Злітну смугу на 2,5 км не ремонтували. Нею опікувалися військові — зберегли в належному стані. Аеропорт має подвійне підпорядкування — цивільне та військове. Мають намір продовжити смугу на кілометр для прийому вантажних літаків.

— З липня підписали договори з українськими, російськими та турецькими туристичними компаніями на чартерні рейси через Вінницю, — каже керівник комунального підприємства "Аерофлот-Вінниця" Віктор Гуменчук, 38 роки. — Ведемо переговори з великими українськими авіаперевізниками. Деякі хочуть базуватися в нас.

Із Вінниці до Гавришівки курсуватиме маршрутка. Нині туди, крім службового автобуса для працівників аеропорту та військової частини, розташованої поряд, нічого не їздить.

Улітку планують чартерні рейси до Сімферополя

Улітку кілька разів на тиждень планують чартерні рейси до міста Сімферополь.

— Про ціни на квитки говорити рано, — продовжує Гуменчук. — Проводять розрахунки. Та можу запевнити: вартість не буде вищою за ціни на проїзд у СВ-вагонах Укрзалізниці. Їх можна буде замовляти в авіакасах.

Губернатор Вінниччини 45-річний Олександр Домбровський заявив, що планує запропонувати Вінницький аеропорт як резервний під час проведення Євро-2012.

Квиток на літак до Могилів-Подільського коштував 3 карбованці

У радянські часи за рік послугами вінницького аеропорту користувалося майже 20 тис. людей. Ту-154 та Ту-134 літали до Москви, Ленінграда, Риги, Краснодара та Криму.
— Із Вінниці на малих літаках Ан-2, "кукурузниках" літали по всіх райцентрах області, — каже Володимир Шантев, 75 років. Він працював заступником начальника Вінницького аеропорту з 1972 по 1980 роки. — Найдорожчий квиток до Могилів-Подільського та Ямполя коштував до 3 рублів. Тривав політ не більше півгодини. До Москви можна було долетіти за 23.
Шантев додає: при нагоді полетів би з місцевого аеропорту.
— Інших видів транспорту не признаю, — пояснює чоловік. — У нашому аеропорті пропрацював 34 роки, звідти пішов на пенсію. Але сьогодні дуже дорого літати. Не кожен може собі дозволити.

Зараз ви читаєте новину «Із Вінниці літатимуть до Туреччини та Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі