Ексклюзиви
пʼятниця, 25 липня 2008 17:49

Інваліди на візках танцювали на дискотеці

Автор: фото надане організацією ”Гармонія”
  Вперше у житті 18-річна Вікторія Кальянова з села Морозівка Мурованокуриловецького району катається на катамарані по Південному Бугу. Її візок притримує волонтер із Вінниці  Олена Звєрєва. Поряд сидить Надія Магді з села Конищів  Мурованокуриловецького ра
Вперше у житті 18-річна Вікторія Кальянова з села Морозівка Мурованокуриловецького району катається на катамарані по Південному Бугу. Її візок притримує волонтер із Вінниці Олена Звєрєва. Поряд сидить Надія Магді з села Конищів Мурованокуриловецького ра

Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями "Гармонія" провела зміну реабілітаційного табору для молоді на візках.

Молоді інваліди області так відпочивають сьомий рік. Цьогоріч уперше табірну зміну відкрили завдяки управлінню у справах сім"ї та молоді Вінницької обладміністрації.

— Реабілітаційний табір розмістився у вінницькому санаторії імені Михайла Коцюбинського, — каже керівник "Гармонії" Раїса Панасюк, 35 років. — Щороку придумуємо щось нове. 2007-го на проекті "Скарби Поділля" інваліди вивчали народні ремесла краю.

Цьогорічна табірна зміна запропонувала 15 особам віком 18–35 років соціальні тренінги та майстер-класи. Учасники вчилися адаптуватися до самостійного життя, налагоджувати стосунки з людьми. Протягом тижня відпочивали, грали, танцювали на дискотеці, каталися на катамаранах та їздили на екскурсію до Умані.

— Приїхала молодь із сіл Іллінецького, Томашпільського, Хмельницького, Липовецького та Мурованокуриловецького районів, — продовжує Панасюк. — Для них ця зміна має стати вікном у світ. Люди на візках із сіл інколи навіть не мають можливості вийти з дому. Вони позбавлені будь-якої інформації, яка б допомогла їм набути навичок самостійного життя, можливості навчатися та працевлаштуватися.

Завдяки реабілітаційному проекту Любов Загаєцька з Іллінців створила у своєму районі громадську організацію "Надія". Жінка перша пройшла заняття та тренінги в табірній зміні.

27-річна Катерина Коваль із Літина приїздить до табору не вперше. Нині проводить семінари та навчання в групі допомоги інвалідам району.

— У таборі я побачила, що не одинока зі своїми проблемами, — каже Катерина. — Після першої зустрічі відчула себе зовсім по-іншому. Зрозуміла, що можу багато чого досягти.

— Участь у проекті багатьом стане поштовхом для активних дій і зміни свого життя, роботи над собою, і головне — прагнення надавати допомогу іншим, — зауважує Раїса Панасюк.

Зараз ви читаєте новину «Інваліди на візках танцювали на дискотеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути