середа, 02 квітня 2008 17:40

Інспектори Державтоінспекції оформлюють протоколи у спецавтомобілі

Із міського бюджету Вінниці виділили 69 тис. грн на придбання спецавтомобіля для оформлення протоколів дорожньо-транспортних пригод. Його переобладнали з мікроавтобуса моделі "соболь". В обласній державтоінспекції зазначають: таких машин в Україні ще немає.

— У салоні буса встановлені стіл та сидіння, — розказує інспектор з оформлення матеріалів ДТП 37-річний Валерій Цирулік. Він тиждень працює на спецавтомобілі. — Так зручніше та швидше заповнювати протоколи. Особливо в погану погоду. Водії та інспектори можуть оформлювати документи в теплі, а не стояти на вулиці. Раніше доводилося заповнювати папери на капотах машин чи на папках.

Автівка забезпечена автономною електростанцією, кейсами із криміналістичним обладнанням та аптечкою для надання першої медичної допомоги.

— Електрогенератор працює на бензині й може безперервно світити вісім годин, — додає інспектор. — Є спеціальні огородження місця пригоди, дорожні знаки, конуси, світлоповертаюча стрічка.

Купила та укомплектувала спецмашину міська влада. Передав її правоохоронцям міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко під час останнього візиту до Вінниці 22 березня.

— Слава Богу, на резонансні аварії ще не виїжджали. Їх не було, — зазначає Цирулік. — Люди дивуються, коли помічають наше авто. Кажуть, такого раніше не бачили.

Зараз ви читаєте новину «Інспектори Державтоінспекції оформлюють протоколи у спецавтомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі