понеділок, 14 січня 2008 20:36

Індивідуальне опалення заборонили

Місяць тому Кабінет Міністрів заборонив облаштування багатоповерхівок індивідуальним газовим опаленням. Дозвіл одержать лише мешканці будинків до п"яти поверхів у разі встановлення опалення на цілий під"їзд або будівлю.

Під час опалювального сезону дозволів на індивідуальне опалення не видають. Відділ дозвільних процедур вінницької мерії очікує ажіотажу у квітні, коли відключать централізоване теплопостачання. Торік на встановлення індивідуальних котлів подали заявки 1,5 тис. вінничан.

Під час облаштування індивідуальним опаленням виникають проблеми через купівлю господарями невідповідного обладнання. Люди замість того, щоб придбати за 6 тис. грн новий німецький котел, беруть старого. Привезена з-за кордону вживана установка коштує 3 тис. грн.

— Гарантії ніхто не дає. Купують їх, наче в лотереї, — зауважує 29-річний Андрій Потапов, менеджер фірми з монтажу систем опалення "Сахара". — Термін експлуатації котлів не більш як 15 років.

За рік до "Сахари" звертаються до 30 власників старих установок.

— Течуть теплообмінники, деякі котли перестають гріти, — пояснює Потапов.

Облаштування однокімнатної квартири автономним опаленням коштує до 15 тис. грн. У цю суму входить оформлення документів, котел та робота.

Зараз ви читаєте новину «Індивідуальне опалення заборонили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі