четвер, 03 березня 2011 18:29

"Ідеалом була Марґарет Тетчер"

Тетяна Антонець, 54 роки, головний лікар дитячої обласної лікарні, депутат облради:

— Так, я впливова. Але тільки в політичному житті області. В усіх інших сферах ні на що не впливаю. Загалом, жінка має впливати завжди. Хоча б у тих питаннях, які вона може вирішити. Найбільшим своїм досягненням вважаю відкриття онкогематологічного центру для дітей. При різних губернаторах мені вдавалося переконувати депутатів направити вільні кошти на будівництво центру. Коли була депутатом облради попереднього скликання, вдалося переконати колег виділити стипендію дітям-сиротам у технікумах. Найбільше з жінок-політиків поважаю Марґарет Тетчер за її послідовність і вміння досягати компромісу. З українського політикуму подобаються Ганна Герман, Раїса Богатирьова. Але жодна з них не є кумиром. В одних моментах я їх підтримую, в інших — ні.

Любов Коваленко, 60 років, генеральний директор обласної телерадіокомпанії ВДТ-6:

— На цій посаді я дійсно впливаю на багато рішень і ходів. Три роки підтримую коштами із власної кишені соціальну організацію "Будинок працелюбності" в Київській області. Вона допомагає адаптуватися людям із залежностями. Серед жінок-політиків хотіла би бути схожою на нашу землячку Марину Ставнійчук. Вона була членом Центральної виборчої комісії. Поважаю її високу фаховість і принциповість.

Валентина Балицька, 48 років, заступник міського голови Вінниці:

— Рівняюся на Анґелу Меркель. Вона довела, що жінка може бути в політиці. За моєї підтримки з наступного року в усіх школах міста відкриють групи продовженого дня і вивчатимуть англійську по суботах.

Олена Чорна, 52 роки, заступник начальника управління освіти та науки Вінницької облдержадміністрації:

— Вважаю себе швидше впізнаваною, а не впливовою. Майже 17 років працюю в управлінні. Про те, чи допомогла комусь, слід питати в людей. Я можу думати, що допомогла, а людина буде вважати, що я недостатньо зробила. Ніколи не відмахувалася від тих, хто звертався до мене. Хоча б вислуховую їх і раджу, куди можна звернутися. Найчастіше вчителі скаржаться на навантаження або непорозуміння з керівником закладу. А батьки — на некоректну поведінку педагога. Найголовніше в таких ситуаціях — знайти компроміс. Моїм ідеалом жінки-політика є Марґарет Тетчер. Досягла всього вона завдяки розуму, наполегливості, чіткому баченню мети.

Зараз ви читаєте новину «"Ідеалом була Марґарет Тетчер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі