четвер, 14 серпня 2008 17:26

Христюк сподівається отримати 150 тисяч гривень

Голова сіл Голубівка, Северинівка та Хатки Жмеринського району Олександр Христюк, 45 років, сподівається, що його громада зможе придбати автобус. Таку надію пов"язує з проектом "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Діє він в області з вересня минулого року. Фінансується за рахунок Європейського союзу та Організації Об"єднаних Націй.

— Ми успішно брали участь у трьох обласних і в трьох всеукраїнських проектах, — каже Олександр Христюк. — Сушили овочі та фрукти, побудували свиноферму, зробили газифікацію села, закінчуємо проводити водопостачання. На цьому проекті плануємо отримати для розвитку громади 150 тисяч гривень.

Проект спрямований на покращення життя в українських селах. Працює впродовж 3,5 років. На фінансування проектів кожній області направляється по $400 тис. У цілому допоможуть тисячі сільських громад України.

Від Вінницької області в проекті братимуть участь по 5 сіл із 8 районів: Тиврівського, Жмеринського, Хмільницького, Мурованокуриловецького, Оратівського, Тростянецького, Теплицького, Бершадського. У резерв потрапили Ямпільський, Могилів-Подільський та Погребищанський райони.

— У разі, якщо громада не зможе виконати зобов"язання, її фінансування припиниться. Тоді з"явиться можливість допомогти тим, що у резерві, — наголошує асистент проекту Наталя Гижко.

Зараз ви читаєте новину «Христюк сподівається отримати 150 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі