четвер, 29 травня 2008 20:58

Хребцеві грижі лікують підводними витяжками

Автор: фото: Олександр ГАЛІЗА
  Оксана Карачук проходить процедуру горизонтальної витяжки грудних і поперекових гриж у спеціальній ванні санаторію ”Авангард” у Немирові
Оксана Карачук проходить процедуру горизонтальної витяжки грудних і поперекових гриж у спеціальній ванні санаторію ”Авангард” у Немирові

Жителька міста Дунаївці Хмельницької області Оксана Карачук, 29 років, приїхала до Немирівського санаторію "Авангард" лікувати грижі хребта. У Немирові застосовують технологію водних витяжок. Людина перебуває у воді — лежить у ванній або стоїть у басейні. Хребет навантажують так, щоб він витягувався. Вода пом'якшує цей процес.

Пацієнтка лежить у ванні на дошці-лежанці. Голова — на спеціальній подушці. Поперековий та грудний відділи хребта огорнені поясом. Під пахвами закріплені два круги. Навантаження для витяжки — 8–20 кг.

— Я працюю сироваром на Дунаєвецькому маслосирзаводі. Три місяці тому встала ранком із ліжка, і мене схопило в попереку, — розповідає невисока русявка. — Пішла в лікарню, давали вколи, прогрівали хребет. Трохи полегшало. Вийшла на роботу і знову не змогла ані працювати, ані спати. Голова дуже боліла. Вдома нічого не робила. Лежала. Праву ногу тягнула, бо боліла. На денному стаціонарі 10 днів кололи диклоберн.

У Хмельницькому жінці порадили зробити магнітно-резонансну томографію.

— На знімку у грудному відділі й у попереку побачили сім невеликих гриж. Лікар запропонував санаторне лікування, аби далі не травити мене уколами, — згадує Оксана.

Крім того, у жінки діагностували зміщення хребта та часткове перекриття спинномозкового каналу.

За путівку до "Авангарду" віддала 10% її вартості — 290 грн. Решту оплатило підприємство. У Немирові жінка вже пройшла вісім процедур із 10. Вартість однієї витяжки — 10 грн. У вартість путівки процедура не входить.

— Я відчуваю полегшення, ходжу, і голова не болить. Вообще добре стало. А то ж не могла заснути, все тіло ломило, і сил не було, — говорить.

Пацієнтам у воді легшає, вони не відчувають болю. Під вагою спинно-мозкова рідина між хребцями стає на місце.

Оксана Карачук вирішила приїхати до Немирова ще. Каже, що, крім витяжки, проходила курс лазерної та магнітної терапії, робила вправи на дошці Євмінова для зміцнення м'язів.

— Тепер мені не можна місяць-два нічого важкого робити і більше трьох кілограмів не піднімати, — каже наостанок.

— Наш басейн — унікальний, — пояснює заступник головного лікаря, кандидат медичних наук 58-річний Володимир Килівник. — Такого в області немає. Має 4,5 метра в ширину і 12,5 у довжину. Температура води — +34 градуси. У ньому хребет лікують за технологією вертикальної витяжки. Щоденно приймаємо більше 100 відвідувачів. Воду очищають два фільтра тонкої очистки за французькою технологією.

У стінки басейну вмонтовані три установки для підводного душу-масажу. Він впливає на різні відділи хребта та суглоби. Для релаксації м'язів є інфрачервона сауна.

Зараз ви читаєте новину «Хребцеві грижі лікують підводними витяжками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі