четвер, 18 лютого 2010 20:27

Хлопці не хочуть навчатися верхової їзди

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Микола Сога  у манежі кінного клубу ”Брацлав” навчає Вікторію Слободянюк триматися у сідлі. Зараз у клубі 10 коней. Приїздять навчатися лише дві жінки. Тренера дивує, що хлопці не йдуть займатися
Микола Сога у манежі кінного клубу ”Брацлав” навчає Вікторію Слободянюк триматися у сідлі. Зараз у клубі 10 коней. Приїздять навчатися лише дві жінки. Тренера дивує, що хлопці не йдуть займатися

"То збоку в кінному спорті видається все просто. Насправді тут змагаються дві душі, два характери. І кінь і людина хочуть показати своє "я", — говорить керівник кінноспортивного клубу "Брацлав" у Немирівському районі МиколаСога, 29 років.

Кінним спортом займається з 14 років. До переїзду у Брацлав працював на кінних заводах Олександрії на Кіровоградщині, в Житомирі та Харкові.

Чотири місяці тому кінно-спортивний клуб відкрили за сприяння підприємства "Брацлав", яке виробляє доїльні апарати та обладнання для тваринництва.

— Друзі знали про мою дитячу мрію і подарували мені ваговоза на кличку Віртуоз, — каже директор підприємства Петро Михайленко, 33 років. — Він і став родоначальником стайні. Потім з"явилися Заріна, Фердинанд, Бабіт, Графиня. Зараз маємо 10 своїх коней і ще двох люди поставили до нас на утримання. Це коні української верхової породи. Є також німецької породи та один орловський рисак.

Заняття з верхової їзди проводять безкоштовно. Приймаючи на тренування дітей, беруть розписки від батьків. Кінний спорт — травматичний.

Беруть розписки від батьків

На манежі їздить верхи 18-річна Вікторія Слободянюк.

— Рівніше спину тримай! — гукає їй тренер. — Поки що в мене дві учениці. Віка —  місцева, а на вихідні приїздить ще жінка з Вінниці. Дивує, що хлопці до нас не йдуть. Ідея  клубу — заохочувати молодь до занять кінним спортом. Аби вони кидали свої комп"ютери і хоча б трішки поверталися до природи. Хочемо також відкрити тут реабілітаційний центр для інвалідів із церебральним паралічем.

— Ну, хіба не красень! — каже Микола Сога про коня, на якому їздить дівчина. — Це Корнет, йому 7 років. Його батько — Корнет Оболенський — найкращий на сьогодні кінь, виступає в Німеччині. Спортсмен Людгер Бербаум, який скаче на ньому, сплачує Україні за оренду коня шалені гроші.

Зараз ви читаєте новину «Хлопці не хочуть навчатися верхової їзди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі