вівторок, 13 листопада 2007 16:01

Губернатором Хмельниччини став "нашоукраїнець" Іван Гавчук

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Іван Гавчук — відомий у місті адвокат, колишній прокурор Хмельницького
Іван Гавчук — відомий у місті адвокат, колишній прокурор Хмельницького

Президент України Віктор Ющенко призначив 51-річного Івана Гавчука виконувачем обов"язків голови Хмельницької обласної державної адміністрації. Нового губернатора 9 листопада представили голова Ради національної безпеки Іван Плющ та працівники Секретаріату президента.

Колишнього губернатора 30-річного Олександра Буханевича президент звільнив згідно з поданою заявою.

Нове призначення стало несподіванкою для місцевих політичних осередків.

— Особливих проблем у Буханевича не було, — каже депутат обласної ради від Партії регіонів Анатолій Пундик. — При ньому була стабільність і прогнозованість. Усі працювали на результат. Була тісна співпраця з обласною радою й адміністрацією. А як тепер буде, залежить від Івана Карловича. Головне, щоб на першому плані не стояла політика, бо це дестабілізує ситуацію в області. Досвід Буханевича повинен бути використаний. Я не чув, де він працюватиме далі.

Буханевич очолював область із липня 2006-го. До того був керівником апарату обладміністрації й секретарем міськради  Нетішина. Очолював обласний осередок "Нашої України". За освітою — юрист.

Іван Гавчук — відомий у місті адвокат, колишній прокурор Хмельницького. Член партії "Наша Україна".

— Для мене особисто, як і для моєї партії, ця кандидатура є нейтральною, — говорить депутат облради, голова обласної організації Народного Руху України Ігор Клюс. — Ми входимо до блоку "Наша Україна — Народна самооборона", а Іван Гавчук є представником партії "Наша Україна". Я лише не погоджуюся зі словами Івана Плюща, який сказав на представленні, що не обов"язково радитися на місцевому рівні. Принаймні, хоча б повідомили про цю кандидатуру.

Зараз ви читаєте новину «Губернатором Хмельниччини став "нашоукраїнець" Іван Гавчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі