четвер, 18 вересня 2008 20:45

Губернатора Вінниччини обвінчав митрополит Володимир

Автор: фото: Костянтин ДМИТРИЄНКО
  Голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський та його дружина Ірина вінчаються в Немирівському соборі. Митрополит Володимир запізнився через затори, тому церемонію почали після одинадцятої вечора
Голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський та його дружина Ірина вінчаються в Немирівському соборі. Митрополит Володимир запізнився через затори, тому церемонію почали після одинадцятої вечора

12 вересня у Троїцькому храмі Немирівського жіночого монастиря митрополит Київський і всієї України Володимир вінчав подружжя Олександра та Ірину Домбровських. Вони прожили разом 26 років.

Вінчання відбулося близько 23.00. Владика затримався у столиці в заторах.

Ірина Домбровська була в рожевому костюмі із довгими рукавами.

— Я розумію, що вони не виставляються на показ, — пошепки говорить парафіянка храму. — У такому віці це не просто ритуал. Це особисте свідоме рішення.

Подію не розголошували. Свідками стали депутат обласної ради Володимир Підлісний та власниця клубу "СпортТайм" Ольга Кожуховська.

Священики простеляють перед парою рушника ручної роботи. З одного боку можна прочитати вишитий золотавий напис: "…сім"ї Домбровських". На вінчанні були їхні діти — Тетяна та Андрій, найближчі родичі, мер Вінниці Володимир Гройсман із дружиною Оленою та голова облради Григорій Заболотний із жінкою. На стільчику за парою спостерігає матір Ірини Домбровської 75-річна Зоя Теофілівна. Поряд милиця та ціпок. Усміхається кутиками губ.

— Іра з Сашею перші в нашій родині, хто вінчаються, — пояснює людям.

Обряд тривав 45 хв. На запитання, хто був ініціатором вінчання, губернатор відповідає, що вони з дружиною йшли до цього шість років .

Зі сторонніх осіб на службі були тільки ті, хто зазвичай приходить на вечірню.

— Ми собор будували півроку, а вісім років тривали різні там експертизи, — пояснює настоятелька. — Штрафні санкції та дозволи на будівництво обійшлися у десятки тисяч гривень. І так би тривало далі. Слава Богу, Олександр Георгійович втрутився.

Митрополит Володимир промовляє:

— Куди глазік не подивиться — один бальзам. Як пластир на ранку!

Зараз ви читаєте новину «Губернатора Вінниччини обвінчав митрополит Володимир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі