четвер, 21 лютого 2008 18:24

Григорієві Антонюку перехожий дав 100 доларів

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Трубач Григорій Антонюк 20 лютого стоїть навпроти Вінницького міськвиконкому. Перехожий, якого видно на фото, кинув йому п’ять гривень
Трубач Григорій Антонюк 20 лютого стоїть навпроти Вінницького міськвиконкому. Перехожий, якого видно на фото, кинув йому п’ять гривень

У середу трубач Григорій Антонюк, 61 рік, стояв на вулиці Соборній навпроти Вінницького міськвиконкому. Тачкою привіз програвач, колонки. Під"єднав їх до великого акумулятора. Залунала класична музика.

— Так дають більше грошей, — ніяково відказує чоловік. — Раньше грав тільки на трубі, тоді на мене практично ніхто не звертав уваги. Зараз кожен, хто не йде, обертається.

Перед чоловіком лежить відкритий футляр від скрипки. У ньому дрібні гроші. Дві дівчини, що йшли дорогою, зупиняються на кілька секунд. Кидають по гривні.

— Це він класно придумав, — повертається студентка Ірина. Свого прізвища вона не називає. — Розвернулися подивитися, на чому ж то він грає. Дуже звук хороший. Навіть у Києві такого не чула.

Ідею заробляння вуличними виступами підказав Григорієві товариш із Москви.

— Він поміг придбати апаратуру, — розповідає трубач. — Усе беушне, але професійне. Навіть акумулятор тримає більше трьох годин. Тєлєжку позичив у сусідки, вона на базарі торгує.

Григорій грає лише в гарну погоду. Заробляє 80–120 грн за день. Іноді їздить до Києва, там йому кидають до 350 грн.

— Якось чоловік дав 100 баксів, — усміхається Антонюк. — Багатий такий, у костюмі гарному. Сказав, що посварився із дружиною і попросив зіграти "Владимирский централ".

Раніше Григорій грав у військовому оркестрі в Могилеві-Подільському. Перша дружина померла. Чоловік переїхав жити у Вінницю до другої.

Зараз ви читаєте новину «Григорієві Антонюку перехожий дав 100 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі