четвер, 17 липня 2008 17:24

Григорій Заболотний почав боротьбу із самогонщиками

 

Голова обласної ради 56-річний Григорій Заболотний запропонував створити спеціальний підрозділ у міліції, який би виявляв самогонщиків.

— Коли я проводив прийоми громадян у районах, часто жінки просили щось зробити з цими самогонщиками, що споюють народ, — розповідає Григорій Михайлович. — Один раз до мене прийшла ціла делегація жінок. Вони чуть не плакали. За руки хапали. В їхньому селі даже діти поспивалися.

Нині вирішується, скільки коштів необхідно виділити для створення 4–5 лікувальних закладів у різних районах області. Це будуть гуртожитки закритого типу при підприємствах. Люди там лікуватимуться і працюватимуть. Також планують відновити роботу витверезників.

— У селах усі люди знають, хто жене горілку на продаж, — припускає Заболотний. — Люди будуть казати про такі "точки" дільничному, який відповідно реагуватиме. Бо просто так міліція не має права проводити в хатах обшук.

У селах деякі люди звинувачують Заболотного в "горбачовщині".

— Я скільки живу, не поважаю алкоголю, — ділиться Заболотний. — Самогон останній раз пив, ще як агрономом працював. А тепер сухе біле вино можу по святах випити.

У Вінницькому облнаркодиспансері зареєстровані 22,5 тис. залежних від алкоголю людей. В області таких понад 200 тис., вважають спеціалісти обласного наркодиспансеру. Приблизно 70% людей, які пройшли лікування, знову починають пити.

Заболотний планував обмежити рекламу алкоголю в області.

— Більшість рекламодавців замовляють рекламу через Київ. Тому зменшити її кількість можна тільки на державному рівні, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Заболотний почав боротьбу із самогонщиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі