понеділок, 17 березня 2008 15:59

Головну вулицю Вінниці пропонують перебудувати інвесторам

Вінницька міськрада затвердила програму реконструкції вул. Соборної. Будинки, що не мають історичної цінності знесуть. На їх місці зведуть сучасні багатофункціональні будівлі.

— Визначили три основні інвестиційні зони, — пояснює головний архітектор міста 35-річний Сергій Царенко. — Перша, це вулиця Соборна, 92. Будинок на перехресті вулиць Соборної і Хлібної вже давно в аварійному стані. Там ніхто не живе, на першому поверсі книжковий магазин. Замість цієї будівлі зведемо п"ятиповерховий житлово-торговельний комплекс. На перших поверхах будуть офіси та магазини. На верхніх — квартири.

Друга інвестиційна зона — майдан Незалежності. За словами Царенка, на головній площі міста домінуючою спорудою є міськрада. Вона не відповідає вимогам майданів європейських міст.

— Пропонуємо інвесторам створити новий комплекс, — каже архітектор. — Про те, щоб знести будівлю міськвиконкому говориться вже давно. Новий восьмиповерховий із мансардами комплекс буде офісним, виставковим і діловим центром.

Третя інвестиційна зона — вул. Соборна, 53а, розташована на розі вул. Соборної та Козицького. Нині тут одноповерхові торговельні павільйони. Планують побудувати чотириповерховий готель і заклади громадського харчування.

— Продаж цих об"єктів принесе чималі кошти в міський бюджет, — говорить депутат міськради Павло Задорожнюк.— Це додаткове житло й робочі місця для вінничан.

Зараз ви читаєте новину «Головну вулицю Вінниці пропонують перебудувати інвесторам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі