четвер, 04 червня 2009 17:40

Голова Теплицької райради Руслан Трамбовецький живе у глиняній хаті

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Руслан Трамбовецький: ”Ми готові профінансувати і відпочинок сиріт, але тоді нас звинуватять у нецільовому використанні грошей”
Руслан Трамбовецький: ”Ми готові профінансувати і відпочинок сиріт, але тоді нас звинуватять у нецільовому використанні грошей”

На Вінниччині наймолодшим головою районної ради є юрист за фахом 34-річний Руслан Трамбовецький із Теплика. На посаду він заступив два роки тому.

Хто вам допоміг?

— Мою кандидатуру запропонували депутати від БЮТу. Агітації я не розгортав. Люди знали мене, бо я працював юристом райдержадміністрації, потім заступником голови РДА та заступником голови райради.

Проблем через вік не відчував. Боявся лише втратити кваліфікацію юриста. Не вічно ж працювати в державних органах.

На робочому столі Руслана фото 14-річної доньки Діани та дружини Антоніни, яка працює медсестрою в райлікарні. Питаю, чи сім"я думає про "розширення".

— Може, це грубо звучить, але діти зараз дуже дорогі. Хоча все може бути.

Яку маєте зарплату?

— На руки одержую близько 3,5 тисячі. Пільг практично не маю. Шість років тому купив стару глиняну хату на 60 "квадратів". Досі роблю ремонт. Там і живу.

У деякі села району прийшли потужні інвестори — "Зоря Поділля" Олексія Порошенка, "Зернопродукт" Миколи Кучера. Як оцінюєте їхню роботу?

— Людям платять непогану зарплату, розраховуються за паї. Проте селяни з Брідка, Антонівки, Соболівки, Малої та Великої Мочулок скаржаться, що великовантажні машини з Порошенкових відділень розбивають дороги. Через кризу "Зоря Поділля" не виплатила селянам по 50 гривень за кожен орендований гектар.

Які інвестиційно привабливі об"єкти є в районі?

— На території колишньої птахофабрики — поклади глини, відтак добра перспектива для розроблення кар"єру та побудови цегельного заводу. Гарний майданчик з усіма комунікаціями на місці розібраного тваринницького комплексу в Росоші. Перспективна ділянка на місці колишнього Соболівського цукрозаводу — 10 гектарів під самою залізницею. Наприкінці червня запрацює кар"єр у Кам"янках. Інвестор з Одеси вже закінчує оформлення документації на оренду землі.

Торік на Удицькому цукрозаводі планували запустити лінію карамелі. Чому вона не працює?

— Лінію запустять цього року. Робітники вже їздили на стажування до Криму.

Чому Теплицький молокозавод нині працює лише в режимі перевалочного пункту?

— Це рішення власника: молоко звозять, охолоджують і забирають на інше переробне підприємство. Завод має великі борги. Тільки Стражгородському господарству винен за молоко близько 200 тисяч гривень. Через це багато господарств здають його у Тульчин, Бершадь, Христинівку.

Чому виникли проблеми з оздоровленням дітей із багатодітних сімей?

— 200 дітей має оздоровлюватися за рахунок держави, однак ми досі не отримали коштів. Ми готові профінансувати і відпочинок сиріт, але тоді нас звинуватять у нецільовому використанні грошей.

Скільки шкіл у районі реорганізують і чи втратять учителі роботу?

— У районі є три некомплектні школи, де навчається по 25 учнів. Цього року плануємо реорганізувати навчальний заклад у Мишарівці. Вивільненим педагогам запропонують роботу в сусідніх селах.

У Теплику 15 років будується поліклініка. Коли її завершать?

— Торік зробили комунікації, вставили пластикові вікна. Але зараз будівництво законсервовано через відсутність фінансування. Тому довелося змінити проект: замість чотирьох поверхів буде три.

Зараз ви читаєте новину «Голова Теплицької райради Руслан Трамбовецький живе у глиняній хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі