четвер, 06 березня 2008 19:20

Глухі викликатимуть по СМС аварійну бригаду

Оператор мобільного зв"язку "Київстар" виділив прямий номер виклику служби газу — "104". Також виділили спеціальний номер для виклику цієї служби по СМС. Його повідомляють лише глухим. Програма діє на території Вінниці.

Оператор вніс до своєї бази список із близько 500 вінничан, які мають вади слуху. За їхнім СМС-повідомленням можна одразу вирахувати адресу відправника та його ім"я. Якщо людина знаходиться не за місцем проживання, то в повідомленні треба вказати додаткову адресу. На виклик виїде бригада служби газу.

— Кожній людині з вадами слуху ми ввели у телефон стандартне повідомлення і номер, на який його треба відправляти. Показали, які кнопки натискати, — пояснює голова правління громадської організації інвалідів "Паросток" Ірина Саранча.

Протягом двох місяців повідомлення коштуватиме 25 коп. Далі його обіцяють зробити безкоштовним.

Торік "Київстар" запровадив для людей із вадами слуху виклик через СМС "швидкої". За цей час даною послугою скористалися 10 глухих вінничан. До кінця року планують виділити безкоштовний номер виклику міліції.

Зараз ви читаєте новину «Глухі викликатимуть по СМС аварійну бригаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі