четвер, 27 грудня 2007 19:56

Георгій Кудашов отримав Зірку Героя

20 грудня у Шепетівці Хмельницької області ховали Георгія Кудашова. Народився Георгій Максимович 1919 року на станції Тайга Кемеровської області Росії. Перед війною родина переїхала до Шепетівки.

Війна застала його на строковій службі. "Максимович — друг "максима" — так говорили про нього.

Званням Герой Радянського Союзу Кудашов був нагороджений улітку 1943 року під час Курської битви. Тоді його кулеметному взводу доручили втриматися на околиці села Філософово. У дводенному бою загинуло 11 кулеметників, уціліли троє. Георгій Максимович був поранений у голову, втратив око.

Кудашов після війни працював у локомотивному депо в Шепетівці. На пенсії був директором місцевого футбольного клубу "Локомотив".

Останні шість років не вставав з ліжка, втратив зір. Не впізнавав 62-річну доньку Тетяну Георгіївну, яка його доглядала. У Києві мешкає старший син — 66-річний річний Валерій Георгійович.

— Георгій Максимович нічого вже не пам"ятав, — розповідає родичка ветерана Лідія Кудашова. — Що не розповідав, усе було пов"язане з війною, атакою.

Локомотивне депо та військкомат організували похорон. Був траурний мітинг, салют.

Георгій Кудашов як інвалід війни та Герой Радянського Союзу отримував 3784 гривні пенсії.

Зараз ви читаєте новину «Георгій Кудашов отримав Зірку Героя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі